Борисов в НС по въпроса - защо не са предприети социално-икономически мерки:

1."Не е честно към следващото каквото и да е правителство да се вземат решения, от които мнозинството лесно да похарчи много пари".
2."Предлагам да направим един генерален щаб за последствията от вируса. (....) В една по-спокойна обстановка да знаеме с колко пари разполагаме, колко можем да изхарчиме и като актуализираме бюджета да знаеме тази мазнинка на държавата как да разпределиме във следващото време".

Поредното доказателство за липса на компетентност.

В държавите с изградени държавни структури, ръководени от компетентни и отговорни специалисти, действията в ситуация на криза са предварително планирани, отработени, задачите разпределени, запасите съществуващи. Успехът в битката с разпространението на корона вируса не зависи само от нас и спазването на правилата за специфична хигиена и предпазване.
Държавата има много сериозни отговорности по отношенше на доставката на предпазни средства, организацията на работа в здравните заведения, мерки за осигуряване на сигурни хранителни продукти, здравето на децата и възрастните хора.

Това е длъжно да направи правителството и народното събрание.

Обявяването на извънредно положение без конкретни мерки е безмислено. Ограничаването на правата ни е обосновано само за целите на опазването на здравето на всеки българин. Но то означава и нови отговорности и задължения на държавата. За това са нужни образовани, умни и отговорни управляващи.

Това е моята тревога - не от пандемичната обстановка, а от липсата на хора с адекватно мислене.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.