Задкулисието в България готви зависими лица, свързани с "Отворено общество", които да влязат в следващия управленски кабинет. Това научи LIBERTA.BG от отлично осведомени източници, запознати с политическите игри на "дълбоката държава" в България. Целта е да бъде извършена подмяна и запазен "модела КОЙ".

Задкулисието спряга Томислав Дончев за министър-председател на България, след оттеглянето на Бойко Борисов като почетен председател на ГЕРБ. Дали Борисов ще се оттегли доброволно или не, това вече е решено, категорични са източниците на медията ни. 

Защо Томислав Дончев?

От една страна, защото е част от ГЕРБ и по този начин се търси внушението, че партията се променя отвътре, Дончев има опит в управлението (вицепремиер, бивш кмет, философ), Борисов вече го няма... за да стане по-приемлива ГЕРБ за коалиране след парламенраните избори.
Освен това новият кабинет трябва да се хареса на новата администрация на САЩ и президента Джо Байдън. По тази причина, за да получи одобрение отвън, Задкулисието се е спряло на човек, който е свързан с "Отворено общество" на Сорос. От друга страна се очаква Дончев и бъдещият кабинет да получат подкрепата на медиите и неправителствените организации в България, които се финансират от "Америка за България".

"Дълбоката държава" е предвидила още, че поради гореизоброените причини, фигурата на Томислав Дончев за премиер ще се хареса и на "Демократична България", с които ГЕРБ ще искат да направят коалиция след парламентарния вот, разчитайки на негласната подкрепа на ДПС и гласната/негласната на "Има такъв народ".

"По-късно, когато се преместих в София и започнах работа в Института „Отворено общество“, имах възможност да участвам в десетки проекти. Заедно с МРРБ писахме първите регионални планове за развитие, помагахме на Министерство на образованието за някои образователни реформи, а заедно с Министерство на финансите подготвяхме първите правила за управлението на средствата от ЕС", разказва Томислав Дончев в биографията си, публикувана на личния му сайт.

Компрометиран и зависим ли е Томислав Дончев?

Вероятно Томислав Дончев е удобен на Задкулисието по ред причини. Една от които е, че той е бил кмет на община Габрово, а колко е било прозрачно управлението му, със сигурност не е тайна за българските служби. Томислав Дончев понастоящем е вицепремиер на номиналния премиер Бойко Борисов в един провален кабинет, като може да се приеме, че е вицепремиер и на Делян Пеевски, защото той дърпа отзад конците в държавата.
Томисав Дончев не въведе електронно правителство, а същото до момента е глътнало 2 млрд. лева от парите на българските данъкоплатци. Още близо 1,5 млрд. лв. трябва да инвестира държавата, за да има работещо електронно правителство, е записано в консултационен документ на подчинената на вицепремиера Томислав Дончев дирекция “Модернизация на администрацията” към Министерски съвет.

Още по темата: Ще се сбъднат ли страховете на Бойко Борисов през 2021 година?

Какво предстои да се случи и ще се сбъднат ли плановете на "дълбоката държава" в България за подмяна и запазване на "модела КОЙ", зависи от вота на българските граждани и високата избирателна активност. Добре е също така още отсега всички партии и формации, които са направили своята заявка за участие на изборите и декларират желанието си за промяна, да обявят - дали са готови на коалиция с ГЕРБ, начело с Томислав Дончев, без Бойко Борисов.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.