Откак свят светува и човекът в него се е опомнил, търговията е показател за развитието на едно общество. Или поне така ни учеха някога старите учебници.

Здравата логика, обаче, няма почва в настоящото управление, приело едно от друго по-безумни решения. Спомняте ли си оня скандал, когато от Здравната /МУ/ каса решиха, че който пациент е по-дебел от 80 кг няма да получава по здравна пътека определени лекарства?!  И само силния обществен отзвук и натиск спряха това фашизоидно безобразие.

Все си мисля, че не може да се сътвори по-голяма дивотия и по-велика глупост от всяко поредно решение на управляващите, без значение от това, за коя сфера се отнася. Уви! Такава беше и глупотевината с евтините генерици, на мястото на скъпоструващите, отпускани от касата. И това отмина.

През седмицата премиерът посече Менда Стоянова в мизата и за цената на човешкия живот. Убиват ви, значи,  /пази, Боже!/ и държавата определя, че застрахователите ще ви платят ни повече, ни по-малко от 20 000 лв! Че то, ако сте сред по-заможничките, един по-лъскав ковчег си струва толкова!

И това ще отмине, както твърди старата елинска мъдрост. Но другото, което разбуни нормалните хора е вече сред рекордите по безумие.

Воеводите /?!/ не останаха по-назад в алъш-вериша. И „като няма що да прави, продава си и..."... местата бихме допълнили с позволение на великия Ботев. 5 000 евро на бройка! Толкова е парцел Родина. Това е измерението на Отечество любезно. Такава е цената на хайдушките беневреци, дето шкембетата им ги опъват по празници. Но да не си кривим душата, понякога излиза и по на далавера, зависи от актуалността на поръчката и обстоятелствата, при които ще е изпълнена. Тоест, разбирайте, от риска на фирмената поръчка. Човешкият мозък се запъва да квалифицира това деяние. Нормалният разсъдък се надява да е виц, набеждаване, недоразумение някакво. А какво си мислят патриотите от ВМРО си знаят само те. Може би пък да са съгласни, че всичко има цена и всичко в този живот е за продан? Кой да ти каже?

По-гнусна търговия едва ли светът е измислил. Либералните ценности направиха поносима търговията с деца, с човешка плът, с влияние. Приеха и корупцията, щом прегръщат нашата и я наричат „приятел“. Но съмнявам се, че ще продадат на африканеца френски, немски или италиански, паспорт, без да задълбаят до девето коляно и без да му разпитат майчиното мляко. А недай си, ако утре гръмне купола на някоя катедрала в Стария континент и се окаже, че камикадзето е от нашенско, то тогава ще стане ясно истинското измерение на тази търговия.

А партиите, надничащи и гледащи цирка, от сега да си забранят съешаване с мнимите патриоти, които направиха думата да звучи неудобно.

Защото майка и Родина нямат множествено число за човека. Каквито и изкривени конвенции да ни натрапват, както и да го докарват от игра на думи и въпрос на реторика.

Да продаваш Отечеството си на парче, дори фашистите не са го помисляли. Напротив. И ако има скала на гнуснавостите в световен мащаб, патриотарите ще я оглавят с този си акт.

Отечество на килограм! Как думите се губят понякога, уви!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.