Днес се провежда церемонията на сайта "Правен свят" и Международен правен център по награждаване на юристи в различни категории. Голямата награда е "Юрист на годината".

В категорията "Юрист на годината" номинираните са:

1. Ангел Джамбазки, евродепутат - за работата му като български евродепутат по премахване на двойния стандарт при храните в ЕС и срещу приемането на Пакета “Мобилност”, засягащ интересите на хиляди български превозвачи;
2. Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни – за усилията по въвеждането у нас на новия регламент за защита на личните данни на ЕС (GDPR);
3. Проф. д-р Сашо Пенов, професор и доктор по право - за приноса му в развитието на правната наука в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и за подкрепа на отборите с български студенти, участващи в международни състезания по право.

Правят огромно впечатление твърде странните, класирани в предпоследен кръг като имена, номинации за "Юрист на годината"!

Източници на сайта LIBERTA.BG довериха, че по тяхна информация конкурсът в тази му част може да се окаже нагласен в нечия полза. Като за победител (с над 550 гласа) в категорията "Юрист на годината" ще бъде обявен Венцислав Караджов, който е председател на Комисията за защита личните данни. Както е известно, той е в основата на законовъвеждането на цензура на медии и журналисти, уж чрез прилагането на европейския регламент GDPR.Този регламент на ЕС бе използван от властта в България и прочетен както "дявола Евангелието", за да бъде запушена устата на "неправилните" журналисти и медии, чрез огромни финансови санкции при обявяване на лица и фирми, свързани с длъжностни лица и незаконосъобразни действия. Тази цел за прилагането на регламента не е упомената в закона, разбира се. Но пък 111-тото място на България по медийна свобода в света, нареждащо ни зад африканските държави, е достатъчно показателно.

Информацията, че голямата юридическа награда е нагласена като в конкурс за красота "Който даде повече", се подсилва и от факта за манипулация при вота. Това съобщи днес журналистът и пиар експерт Весислава Танчева на профила си във Фейсбук. Тя се оплака, че някой е гласувал от нейно име за един от номинираните, използвайки имейл адреса й. И публикува скрйншот от нежеланата активност. Като се разграничи публично от този глас, който е пуснат уж от нейно име.

Сайтът "Правен свят" се отличава с редакционна политика, която е идентична с тази на пеевските медии. И се говори, че реалната му собственост се дели от корпулентен политик и неговия висш прокурор.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.