"Продължаваме да сме блокирани до летище Стара Загора от полиция и жандармерия. Разликата е, че вече сме блокирани от две страни. Оказа се, че всички, които се опитват да се присъединят към нас не са допускани. Хора, ако идвате, бъдете настоятелни, не отстъпвайте. Ние няма да отстъпим. Чакаме ви." - съобщава от мястото на събитието Искра Михайлова.

Преди един час тя е написала във Фейсбук следното:


Искра Михайлова

"Вече 14 часа, около 50 човека с 20 коли все още сме блокирани на изхода на Стара Загора, до летището. До скоро ни блокираше полиция, сега жандармерия. Отказват да ни дадат достъп до магистралата. Единствения път, който ни е оставен е назад. Ние назад не искаме да вървим. Искаме си правата, достойнството, живота.

Вчера в 19:00 ч, стотици коли минахме с автомобилно шествие от паркинга на Загора през Стара Загора в посока магистрала "Тракия", по която искахме само и единствено да завъртим по детелината и да се върнем в града. Шествието беше символ на протест към престъпното управление на ГЕРБ и ОП, с искане за ОСТАВКА.

Сега пред нас стоят условно две опции. Първата е да се откажем и да се приберем, което никой от тук присъстващите не приема за опция. Втората е да довършим маршрута си.

Имаме нужда от вашата гражданска позиция изявена сега. Точно сега. Подкрепете ни. Присъединете се към нас. Носете си вода. Носете си ... палатки.

Ние не приемаме гражданските ни права да бъдат нагло потъпквани със заповед неясно чия и неясно каква. Днес сме ние. Утре в това положение може да е всеки от вас.

Само заедно ще успеем. Ние сме тук и отстояваме. Чакаме ви."

Милицаите на Борисов и Пеевски не допускат граждани на Стара Загора да се включат в движението на АМ "Тракия". Колите се пропускат избирателно, преценката е по критерий - за протестиращи "Не", а за останалите може, научи нашата медия тази сутрин.
Млад мъж е успял пеш, през храстите, да премите зад полицаите. Бил е блъскан и ритан от тях, каза за LIBERTA.BG авторът на видеото Митко Трайков.
Протестиращите призовават за подкрепление от гражданите на други градове.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.