Специализираната прокуратура, заедно с КПКОНПИ, МВР и ДАНС провеждат съвместна акция в Перник и екоминистерството, във връзка с водната криза 

Арестувани са бившият областен управител от ГЕРБ на Перник Ирена Соколова, както и директорът на местното ВиК дружество Иван Витанов.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че МВР и ДАНС осъществяват проверка и в екоминистерството на Нено Димов. Министърът, който заяви, че си е взел поука от водната криза и източения язовир "Студена", както и от изгарящия се боклук на италианската мафия у нас, и не смятал за редно да подава оставка.

По-рано днес сайтът Big.bg съобщи, че спецове претърсват апартамента на Соколова, намиращ се в комплекс на Барбукови.

Българите жадуват за справедливост и със сигурност ще адмирират прокуратурата и КПКОНПИ, както МВР и ДАНС, ако арестите продължат - както в МОСВ, така и в МРРБ, и бъдат повдигнати обвинения на длъжностни лица - министри и техните ресорни замове, включително и на бивши такива, но отговорни за тежкото положение, в което се намират близо 200 хиляди българи без вода.

Естествено, налична е поляризация в мненията и голяма част от обществото определя спецакцията като поредната "димка" за туширане на общественото недоволство. Практика, утвърдена в мандатите на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Ето какво споделя адвокат Даниел Божилов във Фейсбук: "Бутафорията в Перник с водната криза става все по-голяма. Барети, Гешев (или негова холограма), показни арести. Чакам само новите F-16-ски да се включат. Даже арестували директора на ВиК Перник, който управлява дружеството от 3 години и назначили за директор този, който управлявал преди него 10 години. Иначе 80 процента от водата в Перник не стига до потребителите, а отива по улиците. Така е претворена в реалност приказката "Вода газят, жадни и некъпани ходят".

Любо Кольовски: "Специализирана акция на прокуратурата, МВР, КПКОНПИ и ДАНС за водната криза и аферата с вносния боклук в Перник и София - МОСВ - имитация как ГЕРБ обискира, проверява и арестува себе си."

Богомил Бонев: "Прокуратурата тараши министерството на Нено Димов. Правилно. Само той не разбра, че е проспал кризата и е утвърждавал до декември разхищението.
Дано им остане време да надзърнат какви пари е краднал зеления октопод. Който и проект да пипнат, Белев и останалите ще светнат като застрашените светулки, които уж броят."

Стоян Тончев: "Цацаров и Гешев се разработиха. Хайде да видим дали ще арестуват бившата кметица и бившата областна на Перник, които са от ГЕРБ! И не разбирам защо са пропуснали да влязат в МОСВ, където да арестуват Нено Димов, в МРРБ - за арест на Николай Нанков и Петя Аврамова, както и да пуснат червена бюлетина за издирване на Лиляна Павлова (кака Праска)?!
Докато няма министерски арести, водната криза в Перник ще се задълбочава. Няма да мине номерът с калинката Ирена Соколова, бивш обл. управител на ГЕРБ в Перник. Претърсвали жилището й, научаваме от big5.bg. Голям праз, ще й намерят червилата.
Прокуратурата, ДАНС, МВР, КПКОНПИ са и в министерството на Нено Димов. Това ми харесва! Боклук, водна криза... време е за повдигане на обвинения и отстраняване от длъжност. Защото Нено Димов си взел поука, за какво да подава оставка?!"

Весислава Танчева: "Гешев задържа шефката на ГЕРБ-Жени Ирена Соколова и кумеца на бившата пернишка кметица (от ГЕРБ) и бивш шеф на ВиК-Перник.
Сега остава да арестува Нанков, Караниколов и Нено Димов и почти ще повярвам, че сам го е решил!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.