Заместник областният управител на област София Томи Николов (ГЕРБ) подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщиха от правителствената информационна служба. В мотивите си към нея Николов посочва медийни публикации и необходимостта от тяхното изясняване.  Оставката на зам.-областния управител е приета от премиера Борисов. 

Зам.-областният на София-град Томи Николов се прочу покрай скандалната продажба на царските конюшни, припомня "Епицентър" в публикацията си: "Доминото рухва! Томи Николов (ГЕРБ) подаде оставка като зам. -областен управител на област София".

Още по темата: Общинарка и зам.-областен на ГЕРБ си вдигнаха къща върху земеделска земя

Но в личен план имотните придобивки на Николов и членове на неговото семейство се оказват много мащабни. Генезисът на най-апетитните от тях е в съмнителни заменки със Софийска община, докато Томи Николов е на властова позиция там.  От 1999 до 2007 г. Томи Николов е районен кмет на район Кремиковци. Още през 1999 г. той и бившата му съпруга купуват от общината апартамент в кв. Хаджи Димитър за 7000 лв. През 2004 г. синът на Томи Николов – Александър, е включен в списъка на крайно нуждаещите се за жилище на район Кремиковци, където кмет е баща му.

Томи Николов е част от скандала с продажбата на Царските конюшни. Той заедно с бившият вече областен управител на София Веселин Пенев, излъчен от РБ и назначен от премиера Бойко Борисов продават т.нар. царски конюшни, 7 декара и половина на пъпа на София, кв. „Оборище”, на 100 метра от паметника на Васил Левски, за сумата от 658 870 лв. Тоест по 90 лв. на квадратен метър. Скандалът костваше оставката на Пенев, но Томи Николов тогава беше спасен.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.