Liberta.bg публикува мнения във Фейсбук, свързани с избора за нов главен прокурор и провеждащите се в момента протести "за" и "против" кандидатурата на Иван Гешев: 

Илиян Васиелв:

С жандармерия ги избирате, с жандармерия ги пазите, с жандармерия управлявате. И колко мислите, че ще продължите? Борисов, теб питам, защото жандармерията действа по Снимка на Ilian Vassilev.твое разпореждане.
Още веднъж, могат да го изберат днес, с жандармерия наоколо. Това е лицето на управлението на ГЕРБ - жандармерията и отзад Борисов с "жипа".
Но на 27 октомври накажете тези, които издават разпореждането на жандармеристите. Да усетят народната "любов". Протестният вот е единствената възможност за реакция, която да ги заболи.
Не се залъгвайте по лакардиите, че ГЕРБ са западни, че бранят някого от комунистите.

Тези същите бяха на стадиона с нацистките и расистки ексцесии. Същите пазят Гешев. Всичко се координира от Борисов, защото жандармерията ги пропуска. Тоест от "властта са".

Христо Комарницки:

Трябва всички да видят лицата на онези, които манифестират подкрепа за Гешев. Надявам се някоя телевизия да ги покаже.Снимка на Christo Komarnitski.
Елитът на гражданското общество на България...
Дребната престъпност, мутрите от крайните квартали, контингентът на МВР е събран за да демонстрира подкрепа за прокурора Гешев.
Това е дъното.
Пет реда полиция охранява митинг от двайсетина платени мутри в подкрепа на прокурора Гешев.
Това е състоянието на гражданството на Територията.

Румяна Ченалова:

Младите хора са други хора. С различна мисъл, самосъзнание и отношение към света. По-практични, но и по-безкомпромисни. Когато достигнат своята емоционална зрялост и намерят отговорите за смисъла и мястото си в социума, ще заявят правата си и ще ги отвоюват по най-добрия начин. Качествените млади българи у нас и в чужбина, които градят своите ценности върху неотменяемите правила за добро и зло, честност, доблест, справедливост, са Спасителя на България.
Ние сме останките от миналото, управлявани от тинята на това минало. Объркани, без вяра и ясна представа за бъдещето, с оглозгана ценностна система, роби на съмнения и страх, жертви на случайността да се родим и живеем в различни времена с различни ценности.
Въпреки това и може би тъкмо заради това СМЕ ДЛЪЖНИ да направим единственото, което можем днес - да отидем пред урните и да дадем ясен и категоричен отговор на диктаторското уплавление на ГЕРБ!
Ако сме много, ако сме заедно, всички опити за манипулация на изборите ще са безуспешни. Срещу два милиона гласа подмяната на гласове ще е нищожна. И обратното - при ниска активност манипулациите ще са по-голям процент - математика.
Това можем да направим.
ДЛЪЖНИ СМЕ!
ДА ГО НАПРАВИМ!

"Избор " на Главен прокурор НЯМА!
Има изпълнение на волята на диктатора.
Има подигравка със законността.
Има демонстрация на сила .

Но... има закони, чиято логика и смисъл няма как да бъдат променени, т.е. - има изход от несправедливостта.
Всичко опира до професионализъм и воля за действия.

Владимир Танев:

Нидялко е довел пред ВСС отново агитката на Левски и озвучава с руски честушки ул. Екзарх Йосиф. Фарс...

Димитър Стоянов:

"Подкрепящите" Гешев ПИК-льовци са допуснати да висят пред ВСС, протестиращите срещу корупцията и беззаконието да вървят на.... Халите. 
 

Протестиращи срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор:

Протестиращи в подкрепа на избора на Иван Гешев за главен прокурор:

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.