Почетният председател на ДПС  д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ  вчера проведоха среща с посланика на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин в центаралата на Движението за права и свободи. От Движението съобщават, че на нея са били обсъдени актуални политически въпроси, както и развитието на двустранните отношения.

"Участниците в срещата изразиха задоволство от възможността да обменят мнения и позиции по отделни теми, както и убеждението, че такива срещи са необходими и полезни. Взаимното уважение и диалогът способстват за развитие на демократичните процеси и трябва да бъдат поощрявани", допълват в информацията за срещата от ДПС.

След вчерашната среща, днес от парламентарната трибуна председателят на партията заяви, че предсрочните парламентарни избори са неизбежни. Дали изказването му има общо с обменените информации с US-амбасадора не е известно, но ето какво казва още Мустафа Карадайъ: 

„Предсрочни парламентарни избори са неизбежни. Нито министерски оставки, нито промяна във формата на управление, нито предсрочни избори са решение сами по себе си. Нужен е диалог, ясна управленска програма, дълбоки реформи и нов тип на управление. Нужно е реанимиране на държавността.

С един цитат, думи на ГЕРБ: "Най-големият враг сме си самите ние", може да се отговори на много от въпросите, които обществото си задава. Да, ГЕРБ е единственият виновен за собственото си затъване. Не чухте предупрежденията ни в началото на това НС да съставите правителство и да изпълните собствената си политическа програма. Това ако се беше случило, днес може би щяхме да имаме реформи и да говорим за икономически растеж и повишаване на качеството на живот на българските граждани."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.