Левски е недостижима мяра за всеки от нас. Можем да се стремим да бъдем като него, но всяко съизмерване лесно преминава границата на абсурда и се превръща във фарс, ако не и кощунство. Никой управляващ не може да си позволи да се равнява с него, защото фигурата на Дякона е прекалено голяма за всеки един от тях. Особено докато е на пост. ("Ако има успехи, ще сме всички щастливи. Ако има загуба, ще е само моя.". Това посочи Борисов вчера, перифразирайки Васил Левски, след като се появи на брифинга на щаба, отменен лично от него вчера. бел. р.)

Големият проблем е, че Борисов действително си вярва, че прави нещата за доброто на нацията, защото комбинацията от знания, морал и мисия при него, при отсъствието дори на минимално ниво на самокритичност, превръща доброто намерение в пародия. Затова когато види две противоречащи си мнения избира не правилното, а полезното за себе си, за кръга около него.

Най-голямата му драма, че докато в медицинската част все пак имаше минимална достатъчност и следваше зиг-загите на СЗО, то в борбата с депресията и икономическата криза е сляп, както лично, така и отборно.

Ако пораженията върху юридическия му екип са видими, то икономическия му и финансов екип е още по-зле. Там важни министри дори не са посочвани от него и нито може да ги смени, нито да наеме "щаб" да му помага.

Ето, примерно събират 5-ма най-добри и честни икономисти и финансисти, които да го съветват и му казват - направи еди как си. И той честно иска да го направи. Но няма как. Защо Ананиев при всички му кусури все пак има базисна почтеност. А Караниколов е непотопяем, дори след гафа с фурмите, защото знае, че не зависи от Борисов. Горанов също е балансьор между интересите на Доган/Пеевски и Борисов, но от него визионерство няма да дочакате. Неговата работа е да държим публичните финанси на разположение на "силните". Няма една мярка, в която да няма видима линия на интереса на олигарсите. Виждате какво стана с 60-40.

Затова и се нервира ББ, защото вижда само с пиар вече не става, а бедността и фалитите ще излязат на улицата.

Илиян Василев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.