Как и по какъв начин Борисов инспектира АМ "Струма", не е известно, но днес той беше там (може да опитва от асфалта, знае ли човек?). Обиколките му на данъкоплатска издръжка из страната продължават, а в различни среди все по-усилено се коментира, че председателят на ГЕРБ се стяга за оставка след отмяна на извънредното положение и бързо насрочване на предсрочни избори, като "туровете" му са част от неговата подгряваща пиар кампания. 

Видимо притеснен и силно изнервен, Бойко Борисов отново заговори пред журналистите за хиляди трупове, чували, ковчези, смърт, гробове. Повтари неколкократно, че е наш спасител и задачата му е да ни запази живи! 
Може и той да е станал "инструмент в ръцете на Господ", като какъвто се самообяви вчера главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата: За Иван Гешев ще ни трябва и екзорсист, освен съдебна реформа

Борисов, който разговаряше заядливо и заповеднически, се скара на журналистите, и продължава да лансира фалшивата си новина, че някой (никой не знае кой) ни сравнява с Германия и Сингапур по добри резултати в борбата с Covid-19.

Още по темата: Пропагандата от брифингите за covid-19 се разминава с реалността

С премиера на терен бяха здравният министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков. 

На опит на журналист да попита Борисов за коментар за изказване на президента Радев от вчерашния му брифинг пред предприятие край Трявна, премиерът отсече: "Не искам да чувам за Радев! Не ме интересува, не ме занимавайге!"...

Борисов и антуражът му се отправиха към Банско.

Ето кои думи на Радев бе помолен да коментира Борисов:

"В условия на икономическа и финансова криза усилията на държавата следва да са насочени към запазване на работещите производства и заетостта, а не хората да губят работата си и да се налага да разчитат на помощи. Очаквам отговорните институции да ускорят бюрократичните процедури за предприятията, които продължават работата си, имат клиенти и сключени договори и очакват съответните разрешителни за износ.

Не деля българите на работещи в частния и в държавния сектор. При посещението си в предприятие, специализирано в производството на отбранителна продукция край Трявна заедно с кмета Силвия Кръстева, подчертах пред журналисти, че от ключово значение за преодоляване на кризата са всички работещи компании, в които производството продължава и се запазват работни места. Важно е българските работници да бъдат спокойни за себе си и съдбата на семействата си и да могат да получават заплати за реално изработения труд.

Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва. Ако нещо може да компроментира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се внушава напоследък, а липсата на убедителни и навременни социални и икономически мерки, което води до обезверяване на хората. България трябва да има план за поетапно, безопасно и управляемо излизане от днешното извънредно положение."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.