Много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията и те са за много по-бързи резултати, това коментира президентът Румен Радев за работата на правителството през първите 100 дни.

Държавният глава заяви, че всъщност промяната е започнала от служебните му кабинети, които са разкрили множество корупционни схеми.

"Учудващо за мен и объркващо за много хора, това е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната", заяви Румен Радев.

"В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса, цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати", посочи президентът. 

„Войната определено ще принуди Европейския съюз да действа много по-солидарно. И ако това се случи, ще бъде наистина успех и за българското правителство", каза той.

"Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в този конфликт. Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората", отбеляза президентът в коментар за позицията на България, относно войната между Русия и Украйна. 

"Очаквам не само посланикът на Руската федерация, а всички посланици в България да се изявяват в рамките на своя статут и да се отнасят с уважение към българските институции и суверенитет", заяви още Радев. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.