Защо управляващите не дават безвъзмездни пари срещу глада на хората и ликвидирането на малкия и среден бизнес, а само заеми?

Да, 200 млрд. лв. за 30 години от Вас данъкоплатците, парите, които сте изкарали с къртовски труд и грабежа им сте изстрадали с куп лишения в единствения Ви живот. Да, тези пари са отишли в големите тарикати, обяздили властта.
Днес всеки един от Вас разпознава тези българоубийци, както на местно, така и на на национално ниво. Знаете за Борисов, Доган, Цветанов, Първанов, Костов, Станишев, Овчаров, Пеевски, Домусчиев, Гергов, Златев, ТИМ, Божков, за местните феодали в лицето на кмета, двама-трима бизнесмена около него, окръжния прокурор, шефа на полицията и тъпите мутри.
Да, знаете и големия проблем, че те с тези пари са феодалзирали всичко – цялата власт, икономиката, медиите и контролират, чрез различни зависимости (икономически, етнически, клиентелистки и други), големи групи от населението на страната.

Тези мръсни пари са причината са мизерните пенсии, за високите данъци, за да може да има за крадене, за некачественото и платено здравеопазване, за лошите пътища, за ишлемарската икономика с подигравателните заплати.
Тези мръсни пари създават партии, месии, които да ни спасяват, а всъщност ни загробват все повече и повече.

Защо ли се случи всичко това? Защото всички ние го позволихме.

В България – държавата на големи и малките тарикати - единственото решение е всички да участват в управлението – с допитвания (референдуми) до народа на национално и местно ниво по всички въпроси, пряк избор на всички ръководители в държавната власт, както и възможността за тяхното отзоваване по всяко време на мандата им, за да се счупи схемата на корумпираните политици, криминални бизнесмени и партийните клиентелисти от избори на избори, купувани с мръсните пари. Участие при разпределянето на публичните средства – обществените поръчки, концесии и евросредства, за да се отнеме възможността на политическите лица - от премиера до кмета - да грабят чрез комисионни милиарди левове пари на данъкоплатците.

Росен Миленов

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.