Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - Уан Нинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата на бизнеса и търговията, обучението, културата и туризма, съобщават от Областна администрация.

По време на официалната визита стана ясно, че Съчуан, най-гъстонаселената област на Китай, ще подкрепи петима студенти за едногодишно обучение в един от общо 106-те университети в провинцията. Поканата към нашите студенти е за 2019-та година, а конкретните специалности ще бъдат договорени и конкретизирани от администрацията на Чолаков в следващите месеци. Съгласно първоначалните разговори ръководството на Съчуан ще насърчи сфери на обучение свързани с IT технологиите, възобновяемите енергийни източници, чистите енергии. Официалната визита на заместник губернатора Уан Нинг е резултат от миналогодишното посещение на бизнес делегация, когато бе поставен разговорът за сключване на Споразумение и активно сътрудничество.

„Отчитам като голям успех договарянето на тези стипендии. Провинция Съчуан заяви сериозен интерес към нас и изпращането на наши студенти там ще е добра крачка към по-задълбочено сътрудничество. Университети им са част от световните ранглисти, а бургаските младежи заслужават да са част от тях с резултатите, които непрекъснато показват“,  коментира областният управител Вълчо Чолаков.

По време на официалната визита в Бургас бе проведена и среща с бизнес насоченост. В нея участие взеха официални лица от съчуанската управа, фирми от Китай, представители на бизнеса от Бургас. Гостите представиха изложба с пана показващи живота, бизнеса, традициите и бита на хората в Съчуан.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.