„Няма как да правим компромиси, събирайки се с партии, за които нашите приоритети не стоят на дневен ред“ – заяви Манолова в студиото на Дарик радио  и допълни, че хората имат нужда от социални партии, от биткаджии, които са близо до проблемите на хората и които се борят докрай за намиране на решение.

Важни за хората в момента са теми като свръхповишенията на цените на хранителните продукти, на горивата, на газа и тока, на водата. Хората са притеснени как ще изкарат идващите тежки есенни и зимни дни. Приоритетите от „спасителния план“ на Изправи се България са насочени главно към тези нужди на българите с кампаниите Не плащай, Антиспекула, повишаване на доходите и преизчисляване на пенсиите, таван на цените на горивата и хранителни продукти от малката потребителска кошница и закони за колекторите, за банките, ЧСИ, бързите кредити и др.

„Вярвам, че хората ще гласуват полезно за себе си, за собствените си интереси, за интереса на собствените си семейства“ – каза лидерът на Изправи се България.

По думите на Мая Манолова правителствата на Продължаваме промяната и на Четворната коалиция предадоха хората на площада и този техен провал направи възможно връщането на ГЕРБ във властта. „На България й трябва социално управление, което се грижи за проблемите и нуждите на хората, а от доскоро управлявалите интересът към тези проблеми е мижав“ – допълни Манолова.

В ефира на Дарик радио Манолова представи и фактурата от Газпром, която недвусмислено показва грабежът по време на Четворната коалиция в размер на 580 млн. лв, закупувайки газ през посредници с 30% по-скъпо, вместо директно от руското дружество. Повишаването на цената на газа пък доведе след себе си до по-високи цени на ток, дърва за огрев , пелети – всички видове енергоносители.

От Изправи се България многократно заявиха, че имат готов проект на Закон за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор. В плана се предвижда държавата да поеме цялото увеличение на битовите сметки за всички енергийно бедни, като понятието енергийна бедност също трябва да бъде въведено. На база редица европейски критерии, за енергийно бедни се определят хората, чиито енергийни разходи надхвърлят 10% от доходите на домакинството. В България са вече над 3 млн. енергийно бедните българи.

Манолова припомни в студиото на Дарик, че през вчерашния ден, Изправи се България организираха и проведоха протестна акция с масово горене на сметки от Топлофикация, заради надвишените с 11% ДДС фактури.

„Ние с майките от Системата ни убива залагаме на смелост, постоянство, борбеност докрай“ – каза в заключение Мая Манолова.

Цялото интервю можете да видите тук

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.