Правителството на Валенсия даде ход на преписката против назначаването на Пламен Георгиев за Генерален консул в автономна област Валенсия, съобщиха инициаторите на едноименната петиция.

Днес инициаторите на преписката против назначаването на Пламен Георгиев за Генерален консул на Република България са получили писмо от правителството на Валенсия (Generalitat Valenciana), в което ги уведомяват, че случая е предаден на автономния секретар за Европейския съюз и външните връзки (secretario autonómico para la Unión Europea y Relaciones Externas) г-н Хоан Калабуч Рул (от валенсиано). Документът е подписан от директора на кабинета на министър-председателя на валенсианското правителство Чимо Пуч г-жа Естер Ортега Бордериа.

Още по темата: Казусът с Пламен Георгиев стигна до испанския крал Фелипе VI и валенсиянското правителство

Припомняме, че на 10 септември случаят Пламен Георгиев стигна до испанския крал Фелипе VI и валенсианското правителство чрез изпратени протестни писма.

На 3 септември петицията против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия, адресирана до министър-председателя Бойко Борисов и министъра на външните работи Екатерина Захариева, е била изпратена на Министерския съвет и Министерството на външните работи. До момента отговор и от двете места няма.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.