Причината за смъртта е травма на главата в резултат на нанесени удари и задушаване. Според разследващите полицаи към момента няма данни убийството да е свързано с работата на 30-годишната Виктория Маринова, която е административен директор и водеща в русенската телевизия TVN. Според журналисти и граждани, обаче, жестокото убийство най-вероятно е свързано с работата на Маринова като журналист, особено като се има предвид темата на последното й предаване - интервю с арестуваните от полицията Димитър Стоянов от "Бивол" и румънския му колега Атила Биро, които разследват източване на еврофондове в България.

Криминалисти с дълъг стаж казват, че не помнят в Русе да е имало такова брутално престъпление

Убитата журналистка и майка на 7-годишно момиченце - Виктория Маринова (30 г.), в последното си предаване направи пространно и задълбочено интервю с разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро. Те бяха арестувани от българските власти по време на изпълнение на журналистическата си работа, касаеща разследване за корупция и източване на еврофондове в България и по-точно - унищожаване на веществени доказателства (документи), уличаващи български фирми и властимащи лица в приемането и даването на подкупи.
Следващият материал, над който е работила Виктория Маринова, е свързан с влака-бомба, който отне десетки човешки животи и унищожи цял квартал в Хитрино. Фирмата, собственик на влака-убиец, е близка до властта в България.
Националният омбудсман на България Мая Манолова заяви наскоро, че милионите левове, събрани от българските данъкоплатци под формата на дарения и предназначени за изграждане на домове на пострадалите в Хитрино, не се позлват по предназначение.
Журналистката Виктория Маринова е убита по особено жесток и мъчителен за жертвата начин - удари в главата и задушаване.

Журналистите в България са в опасност. В България убиват журналисти!

След като изгледате последното предаване на убитата журналистка Виктория Маринова, предлагаме коментарите на Соня Колтуклиева и Илиян Василев за поредното тежко престъпление над журналист в България:

Соня Колтуклиева:

Часове преди бруталното изнасилване и убийството на журналистката Виктория Маринова със Сашо Диков разговаряхме в предаването му по Евроком за разделението на журналистите в България на миропомазани и преследвани. От едната страна са лакеите на властта, слугинажът от свинските медии, от другата страна сме аз, Огнян Стефанов, Димитър Стоянов, Сашо Диков, Люба Кулезич, Борис Ангелов, Атанас Арнаудов, “19 минути”, “Сега”, Веселина Томова, Стоян Тончев, закритата телевизия BIT ... и неколцина още, които сме преследвани и атакувани от НАПаджийско-следствено-прокурорската хунта, от изпълнителите на мокрите поръчки на Пеевски-Цацаров-Борисов-Горанов. 
Сред тези, които не се страхуваха да казват истината, беше русенската журналистка Виктория Маринова. 
Последното ѝ предаване е за аферата Джи Пи Гейт и разследването, открило злоупотреби с европейски фондове. Същата GP Group, заради която арестуваха журналист от Биволь и румънския му колега, същата GP Group, която разсипва столичната улица “Граф Игнатиев”.

След обаждане на продуцента Халваджян премиерът Борисов разпореди чак от Ню Йорк бърза намеса за издирване на “побойниците” на “бития” репортер от “Господарите на ефира”, прокуратурата моментално се задейства, двама пазачи бяха арестувани. 
В Русе е изнасилена брутално и убита 30-годишната журналистка Виктория Маринова. 
За нея няма височайша грижа и светкавична реакция на прокуратурата!

Мир на душата ти, Виктория...

Илиян Василев: 

Когато преди час и нещо писах за насилието над жените, нямах представа, че истината е много по-жестока, непосредствена, брутална, дори апокалиптична. Убиха, изнасилиха, удушиха едно младо момиче - журналисти Виктория Маринова.Забележете убийството е станало вчера по обяд, сигналът е подаден в 14 часа, а чак днес пускат информация, очевидно загрижни за обяснението и публичния гняв!?! Цял ден разлика. 
Вижте от кога са първите съобщения днес след 11 часа. Трябваше да знаем, че разкритията около Джи Пи Гейт/Ге Пи Гейт и изобщо всяка журналистика, която бърка в калта на властта рано или късно ще бъде застигната от съдбата на руските журналисти, които загубиха живота си по нареждане на Путин.
Именно в деня на убийството на Политковская става това убийство - посланието трудно може да бъде по-ясно.
Този път няма да сдържам гнева си и призовавам всички, на които име останало поне малко чувство за справедливост, за почтеност да излязат, да протестират и да свалят - прокуратура, власт, всичката тази измет, да "възстанат". Не допускайте да ви залългват с приспивни песни - почакайте избори, демокрацията трябва да говори. У нас демокрация няма, има авторитарен режим и изборите не решават абсолютно нищо.
Не се съмнявайте, ще приложат всички трикове за да опитомят гнева и отложат разплата. Ще изкарат убийството и изнасилването битова драма, ще си поръчат поредния клошар виновник или любовник. Че няма нищо общо с работата и последния и репортаж !? - на такъв ранен етап те вече знаят какво не е?!?. 
Истината и отговорите са в този клип. Техническият извършител може да бъде всеки.
Не се вързвайте на клетвите на Борисов, на Цацаров - че този път ще бъде по-различно и ще разкрият убийството. Защото те се хранят от закрила на гранд корупцията, която убива и плаща на килъри.
Знаех, че алтернативните медийни канали няма да бъдат приети леко от властта, която вижда че контролът върху централните медии не дава контрол върху съзнанието. Но НИКОГА не съм си представял, че ще минат толкова бързо към убийства.
Време е за сопи. Търпението приключи.
Помните ли как дойде Борисов на власт - с много убийства в ъндерграунда, които бяха плод на интриги, защото никой не влезе в затвора. Говореше се, че има отряд килъри под контрола на службите, който върши мръсната работа. Колко му е да предложиш на престъпник сделка - да му опростиш или смекчиш присъда срещу "услуга".
С тези хора на власт диалог не може да има - уродливостта в тяхното поведение и манталитет не дават никакъв шанс да намерим за какво да се хванем за да оправдаем липсата си на радикалност днес и сега.
Тази полиция и тази прокуратура нито могат да защитават, нито могат да разкриват каквото и да било, защото служат не на народа, а на олигархичната власт.
Майната ви, господа управляващи. 
За това казах, че след като властта мина всякакви предели на арогантността си при обогатяване, ще премине и към премахване на опонентите си.
Ако има журналисти в медиите да не се съобразяват с началниците си, а да търсят хората, които не показват на екраните си. 
Днес беше Виктория, утре може да бъде вашата дъщеря или син, може да бъде всеки от нас.
Има два адреса на гнева - прокуратурата и Министерски съвет. Всичко друго е производно.

Това не е последното убийство, ловният сезон за опоненти на властта и олигархията е открит. Тепърва предстои саморазправата и не е речено, че винаги ще бъдат толкова ясни и публични. Има и други начини - медицински, самоубийства и т.н. 
След 1989 има толкова много /само/убийства по властови причини извън тези, които се знаят - странна смърт, болнични екзити. Помнете Ваньо Танов - същите хора.
Можеха да убият и двамата журналисти - Димитър Стоянов и румънския журналист, още тогава. Не са подчинили на разпореждане, застрашили са разследване. Случайност и ... властта имала право.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.