Предаването "Референдум" търсеше отговор на въпроса: Проработиха ли социално-икономическите мерки на държавата за справяне с кризата?

Близо 48% от участниците в допитването на "Алфа Рисърч" смятат, че в близките няколко месеца няма да могат да се справят финансово без помощта на държавата. Към 47% пък са на мнение, че могат да се справят самостоятелно.

В предаването дискутираха Радосвет Радев – председател на БСК, Пламен Димитров – президент на КНСБ, Васил Велев – председател на АИКБ и Валери Апостолов – конфедерален секретар на КТ "Подкрепа".

Председателят на Българска стопанска камара (БСК) Радосвет Радев заяви:

"Едни бизнеси ще фалират. Държавата гледа с мазохистично задоволство на този процес. Важно е кой ще дойде и ще ги купи след това.
Криза ще има. Някои ще станат по-бедни. Има обаче хора в България, които разполагат с огромен ресурс. Не са особено приятни. Но това е друга тема. Те ще купят активи, които не биха докоснали в нормално време.
Концентрацията е най-вероятния сценарий, а неравенствата ще се задълбочат. Освен ако ощетените не се сетят, че са мнозинство. И не решат друго.
Ще видим."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.