"Цинично еедна партия, която се е замесила в Апартаментгейт, в скандала с къщите за тъщи, да говори за това, че трябва да се въведат промени по отношение на здравното осигуряване в България, за да се пресечели фалшивите болнични, защото имало хора, които злоупотребявали с парите на всички.“

Това каза пред БНР доц. Петър Чолаков от Института за обществата и знанието в БАН. Той добави още, че "в много развити демокрации по света много по-малки от тези скандали биха довели до предсрочното прекратяване на живота на изпълнителната власт".

Доц. Чолаков изрази мнение, че не би се изненадал, ако управляващите изкарат пълен мандат. Друго, което не би го изненадало, е „да се смени плочата за болничните и за тяхното изплащане“.

„В държава, в която имаме все по-голяма цензура в сферата на медиите, в която процедурата за избор на главен прокурор породи много критики сред уважавани юристи, това означава, че възможността да се чува различното мнение намалява с всеки изминал ден“.
„Захарчетата в държавния бюджет бяха поднесени преди изборите – 10% увеличение на доходите в бюджетната сфера, увеличаване на пенсиите. Горчивият хап беше споделен след изборите – като първия ден болнични да не се заплаща“

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.