Поетът-бард Ивайло Диманов гостува днес (21.10.2022 г., петък) на Поморие със своя музикално-поетичен спектакъл "Танцувай с мен, Самота!". Културното събитие е от 18:30 ч. в Градска художествена галерия "Дечко Стоев", а входът е свободен.

Знаков поет с китара ще се срещне с публиката на Поморие в месеца на поезията и музиката. Журналистът, поет и бард Ивайло Диманов ще закрие своето турне в Югоизточна България с музикално-поетичния си спектакъл „Танцувай с мен, Самота!“.

Чаканото събитие е на 21 октомври, петък, от 18:30 ч. в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ и е по покана на Община Поморие. Диманов ще представи последната си стихосбирка „Танцувай с мен, Самота!“, както и антологията „Всички пътища водят към Гарибалди“.

Впечатляваща е визитката на твореца. Той е автор на 14 книги с поезия, белетристика и музикална критика. Лауреат на много национални и международни отличия, със стотици концерти в повече от 20 страни в света, на три континента. Радвал е публиката в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Англия, Унгария, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и САЩ. Превеждан е на 9 езика. Член на СБП, доктор по журналистика и член на ръководството на СБЖ. В момента е управител на Клуб „Журналист“.

„Във всички изпитания на нашето време, съм се опитвал да бъда актуален и злободневен“ – споделя поетът-бард.

„Смятам, че най-важното е човек да съхрани вярата си в доброто“, твърди още творецът и сподели свой съкровен стих, писан, когато баща му загива блъснат от кола на пешеходна пътека.

Разправят, че добрите хора

ще изчезнат, разпънати от свойта доброта,

но аз живея с искрена надежда –

доброто надживява и смъртта.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.