Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов сподели, че в поведението на Валентин Златев, който изпусна нервите си пред Антон Хекимян във вчерашния ден, вижда човек, чийто интереси са накърнени, тъй като в казуса за ВЕЦ-а, собственост на баща му, се вижда конфликт между обществения интерес, който е водите на яз. Бебреш да се ползват за битово питейни нужди и частният на Златев,който желае язовира да се ползва приоритетно за производството на ел. енергия и печалба.

Зад искането за моето отстраняване стои Валентин Златев. Това каза още в ефира на БТВ кметът на Ботевград, избран с листата на ПП МИР, Иван Гавалюгов. Гавалюгов разкри, че според мълвата, която се носи в община Ботевград сред хората, Валентин Златев държи "на концесия" ГЕРБ-Правец.

В отговор на отправените към него обвинения от бизнесмена Валентин Златев, известен с влиянието си в района на Ботевград и Правец, градоначалникът предостави официални документи от ВиК "Бебреш", което до края на март месец 2019 е обслужвало община Ботевград. В отчетите на дружеството ясно се вижда, че инкасираното количество вода в община Ботевград като обем няма нищо общо с изнесените от Валентин Златев неверни данни.

„Официалните документи от ВиК Бебреш ясно показват какво е официалното потребление от населението – през 2017 /1 180 хил куб.м/ ,2018 /1 177 хил куб. м/  и до 31,03,2019г. /267 хил. куб.м/ , което няма нищо общо със споменатите 9 млн. куб. м. вода за което говори Златев” категоричен беше Гавалюгов.
Кметът сподели, че в поведението на Валентин Златев, който изпусна нервите си пред Антон Хекимян във вчерашния ден, вижда човек, чийто интереси са накърнени, тъй като в казуса за ВЕЦ-а, собственост на баща му, се вижда конфликт между обществения интерес, който е водите на яз. Бебреш да се ползват за битово питейни нужди и частният на Златев,който желае язовира да се ползва приоритетно за производството на ел. енергия и печалба.

„Когато обществения интерес е засегнат, частният трябва да отстъпи!” каза още Гавалюгов.
Градоначалникът на Ботевград говори също и по темата с липсата на пречиствателна станция по пътя на водата от язовира до тръбите на ВиК дружеството, което обслужва Ботевград, като нарече твърденията на Златев, целящи да внесат паника сред населението.

Гавалюгов покани екип на БТВ да направят лично журналистическо разследване за да се докаже, че Златев прави неверни твърдения в национален ефир.

Във връзка с повдигнатите от КПКОМПИ обвинения за конфликт на интереси срещу Иван Гавалюгов, което датира от 2015г., Гавалюгов разкри, че сигналът срещу него идва от приближения до бизнесмена Златев депутат от ГЕРБ Мартин Тимчев.

„Цялата дейност на този народен представител е свързана с това, да изпраща сигнали, които целят моето отстраняване или компрометирането на името ми” категоричен е Гавалюгов.
Кметът на МИР в Ботевград подчерта също, че това не е политически натиск, тъй като, в региона се знае, че структурите на ГЕРБ в ботевградско и Правец са „концесионирани” на Валентин Златев и той е човекът без чието одобрение нищо не се случва.

Именно поради та причина Гавалюгов е категоричен, че зад искането за неговото отстраняване стои именно Валентин Златев.

Виж видеото от ТУК.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.