"Няма да ме видите повече да пея за политици и на предизборни мероприятия! Край вече!", отсече пред "България Днес" бардът на народа Веселин Маринов. Изпълнителят на "Горчиво вино" се раздели с дългогодишния си партньор по време на предизборни кампании – ГЕРБ, след като лично лидерът Бойко Борисов обяви, че не иска да чува гласа му на партийните концерти, пише "Гласове"

В певческата и политическа гилдия веднага се заговори, че Маринов ще се върне да пее за БСП. След като най-близкият му човек в ГЕРБ Цветан Цветанов също бе отстранен от всички постове от премиера, леви активисти агитирали лидера Корнелия Нинова да "си приберем Веско Маринов обратно". Хилядите почитатели на барда на концертите му щели да са добре дошли на мероприятията на червените. Още повече че звездата дълги години подгряваше предизборните концерти и прояви на столетницата, но през 2009 г. обърна на 180 градуса партийните предпочитания и запя за ГЕРБ.

"БСП е младостта на човека, а когато остарее, той помъдрява. Преди години бях много близък с един от ръководителите на БСП, бившия премиер Жан Виденов", заяви тогава въодушевено Маринов. Заради приятелството си с Цветанов бардът склонил да пристане на днешните управляващи.

Певецът обаче в момента е крайно огорчен и не иска да чуе за политически мероприятия. Пред "България Днес" изпълнителят на "Под старата асма" призна, че не би приел да се върне в редиците на червените трубадури. Нито пък да пристава на друга политическа сила. Изпълнителят окончателно къса с партийните прояви и нито една оферта няма да го накара пак да грабне микрофона, за да весели нечии симпатизанти.

"Не съм политическа личност, не мога да коментирам политически теми. Край вече на тези мероприятия, няма да ме видите повече на изборни прояви", неколкократно натърти звездата.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.