Арман Бабикян:

Гледайки тази сутрин Нова телевизия стигнах до извода, че в тази медия смятат ГЕРБ за мръсна, нецензурна дума. В репортажа за село Медени поляни, където кмета спира тока на тези , които не гласуват за ГЕРБ бяха пуснали звук, с който прикриха името на управляващите. Уникално решение, на което други партии не се радват в този ефир.А трябваше да постъпят иначе, защото е знайно, че "комунизъм ще има при електрификация и съветска власт".Властта я имаме, сега остава да пуснат и тока, за да е пълно щастието на члена на БКП Бойко Борисов!

Соня Колтуклиева:

Колеги от телевизиите, препоръчвам Ви да погледате малко американска телевизия - обърнете внимание на динамиката на репортажите - кратки (!), наситени с информация и гледни точки. Съжалявам, но не разбирам как не ви дразни да разтягате като дъвка за балончета обичайни битови проблеми - например, протестът на хората от едно българско село заради цената на водата не е разтърсваща национална новина, да не говорим, че ако нямате позицията на кмета и на водоснабдяващата фирма, просто нищо не сте направили, освен невротична препирня на селския мегдан. Не знам дали в нашите “национални лидери” са чували, че редакторите предварително обсъждат темата с евентуалния събеседник и преценяват дали той има информация по темата и дали би я споделил. Днес интервюто на Виктор Николаев с Калин Георгиев беше мъчително за слушане...единият не разбираше въпросите, другият не настояваше да му се отговори. Джаста-праста и айде чао, както биха казали в родния ми Петрич. Опитах се да се забавлявам да броя репортерката на БТВ от обекта на “Граф Игнатиев” колко пъти ще из-Ъка в едно изречение, но не ми беше забавно, всъщност. Едно време първо минавахме през конкурс за репортери в БНТ, после през уроци по дикция с великата Любимка Няголова, сетне през сухи тренировки и чак тогава ни пускаха в национален ефир.

Васил Петев: 

Не я гледам, но я усещам, Нова телевизия. 

Днес (коментарът се отнася за вчера - б.р.) например още по-първи петли усетих, че братът на г-н Домусчиев лично се е заел с кастинга на новия роден телевизионен ИДИЛ, и хоп, само след миг научих, че г-н Томислав Дончев, когото аз реално много харесвам е заявил в ефир, че българското правителство не преговаря с терористи, сиреч с вас. И има логика в думите на г-н Дончев. И в изборите на г-н Домусчиев. Щото при толкоз много "Пазарджик" на етнос пазара у нас е някакси напълно логично именно производител на конска упойка да формира медийната среда в републиката. 

После отново така ясно, първо придобих усещането за жена с лилав пеньоар, а след това и натрапчивото чувство за горяща наблизо гума. И хоп! В студиото на Нова се е появи емблематичният по цял свят ядрен експерт, Сашко "Голото Бърдо" Йорданов. Знам, че мнозина от вас гледат лековато на тази интелектуална топка от преработени отпадъци, но лично аз винаги съм бил респектиран от нещо, което въпреки десетките си рециклирания и до ден днешен е запазило оригиналната си щампа с първоначална цена, име и дата на производство  - 0.20 стинки, "Нема Никъв Смисъл", "НарМаг", 13 февруари, 1952 година, Варна. 

Искам да кажа, че Нова телевизия е вече медия, която е на друго ниво. Дет се вика, на фармацевтично ниво. Може да не я гледаш, а само да я чувстваш. Нещо повече. Предполагам, че съвсем скоро ще почнат да я продават във флаконче за пръскане. По аптеките. На Марешки. Със снимка на ухилената Гала отпред и надпис - "Това не е тероризъм, това е психаротерапия!"

Карикатура: Чавдар Николов

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.