"Информационно облужване" АД, ръководено от "професора по всичкознание" Михаил Константинов, е един от символите на манипулирането на вота на избирателите и "гласувалите" надгробни плочи, известни като "мъртвите души" на всички избори по време на неприключващия преход.

На 130-ия ден на протестите организаторите, които вече не са „Отровното трио“, а майките от „Системата ни убива“, „Орловград - Протест Блокада“ и „Палатковият лагер пред Софийския университет“, обявиха, че вече ще се събират пред сградата на Министерския съвет не както беше досега - от 19.00 часа, а от 18.30 часа, пише "Банкеръ"

Те отново призоваха всички българи на 21 ноември, от 17.00 часа на площад „Народно събрание“ (пред сградата на парламента с девиза „Съединението прави силата“), да участват във ВСЕНАРОДЕН МИТИНГ - ПРОТЕСТ под мотото „Единни ще победим“, при който да получат оставката на правителството на Борисов.

След възгласите „Оставка“ в така наречения триъгълник на властта, протестиращите се отправиха към Паметника на незнайния воин. Там отец Дионисий отбеляза, че това е място - символ на българската държавност и че няма нито един момент при започването на какъвто и да било нов институционален път на българската държава, който да не започва с държавнически и военен ритуал от него. Свещеникът припомни още, че паметникът е вдигнат след Първата световна война – в памет на всички български воини, дали живота си, за да я има днешна България.

„Заставайки тук и до храма на „Света София“ - Премъдрост Божия, нека бъдем с мъдрост винаги в сърцата си, в разума си, в действията си, в помислите си и в мечтите си, и да постигнем отново завета на тези предци, загубили живота си, за да я има тази страна, този прекрасен народ, виждащ се в очите на будните българи, а не за да я има мафията, която краде на наш гръб, от нашите джобове и от бъдещето на децата ни. Нека сведем глава и превием коляно пред подвига на всички знайни и незнайни българи от миналото“, прикани отец Дионисий.

След това протестиращите се отправиха към сградата на „Информационно обслужване“, защото това било "мястото, от което се извършват всички фалшификации и манипулации на изборните резултати в страната през последните 11 години".

„Всички, които живеят в чужбина – тук, в тази сграда, ги вписват, все едно са участвали в изборите в страната, без значение как ще бъде зачетен техният вот“, обясни отец Дионисий. И допълни, че понеже всеки паметник се освещава със светена вода, а на 130-ия ден на протестите се открива Паметника на незнайния избирател, то нека всички го осветят със заплюването си.

Следващата „спирка“ на протестиращите бе сградата на турското посолство. Там отец Дионисий обясни защо преди няколко дни искащите оставката на Борисов влязоха в хотел „Хаят“. В онзи момент в него бил посланикът на Турция - госпожа Айлин Секизкьок и протестиращите искали да я запознаят с желанията на протеста – оставка и затвор за Борисов.

„Предполагам, че и нашите събратя в Одрин и Цариград искат оставката на Борисов. Ако управляващата партия в Турция има Програма - 2100 година за развитието на Турция, то е добре отношенията с България през целия този период да бъдат добри, а не мафията, завзела страната ни, да я държи в ужасно състояние. Ако вашата власт обяви, че режимът в Сирия на Башар Асад е диктаторски, то този на Борисов е още по-диктаторски – България остава без население и вие нямате нужда от такава съседка, както при развиването на икономическите си отношения, така и за културния си обмен", подчерта отец Дионисий. И добави: „Ние знаем какво прави Турция по отношение на българските храмове на своя територия, за което благодарим“.

Последваха възгласи: „Борисов – позор! Оставка и затвор!“, след което протестиращите се отправиха към „Орлов мост“, където протестът завърши.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.