Борисов е доволен. Епидемията измести фокуса на общественото внимание от некадърното управление и катастрофалните му последици към инстиктивното мислене за оцеляване.

В битката с критичното мислене се използват всички прийоми на пропагандата. Проправителствените медии се превърнаха в министерства на пропагандата. Зловещи картини с ковчези, празни улици, клипчета от реанимационни отделения наводниха Фейсбук. НОЩ всеки ден разтърсва въображението ни с апокалиптични картини, независимо че броят на заразените и починалите е статистически нисък. За целта в бройките се включиха и хора, починали от сърдечно-съдова недостатъчност, хронична белодробна недостатъчност, рак и черепно-мозъчна травма.

Маските вече са задължителни. Хора с маски по празните улици, полицаи на всеки ъгъл въздействат сериозно върху съзнанието ни. Борисов създава нови невронни пътища с картини на трупове, чували и хладилни камиони.

Внушенията формират страх, а той проправя пътя на диктатурата, облечена в приемливата дреха на контрол в името на здравето ни.

Много удобна обстановка, за да забравим обществената си нагласа - да се борим за правата си, да воюваме срещу корупцията, беззаконията, олигархията, вплетена и подмомагана от държавата.

Борисов е доволен. Няма протести, всеки инакомислещ може да бъде санкциониран и дори осъден, медиите се контролират, никой не надига глас срещу правителството, защото животът е по-важен.

Истината е, че взетите мерки не са по-различни от тези в другите държави и че не сме първенци, както от висотата на егото си твърди Борисов.
Истината е, че Борисовите любимци нямат капацитет да прогнозират проявленията на икономичееската криза и да ограничат последиците.
Истината е, че Борисов ще продължи да тегли заеми, за да укрепи властта си до изборите, пък после: "След мен и потоп!"- по кралски.

Истината е, че Борисов лъже, че обича народа си и се грижи за живота и здравето му.

Ако това беше вярно, защо допусна България да е първа по смъртност в Европа и втора в света, защо тук са най-много онко и сърдечно-съдовите заболявания, защо 2 млн. напуснаха България, защо няма адекватна политика, която да стимулира раждаемостта, защо държавата не плаща сметките на българи, изпратени на лечение в чужбина, защо пътеките по здравната каса са несправедливи...

 защо...

защо...

защо...

Това което се случва е престъпно.  Жертвите сме ние.Вирусът ще си отиде, но ние ще се събудим с разтърсващо осъзнаване на истината, че точно тази държава не искаме. Дано не е късно....

Румяна Ченалова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.