Днес Liberta.bg първи съобщи в пълнота какво се случва на територията на община Несебър при провежданата специализирана акция на служители от София на КПКОНПИ, МВР и магистрати от Специализираната прокуратура. След нашата публикация, до медията достигна изключително любопитна и смущаваща информация, свързана с опит за теч на информация...

При акцията са събрани за проверка телефоните на заподозрените в изборна търговия и покупко-продажба на гласове. Става въпрос за лица, които са кандидати за кметове и общински съветници на община Несебър и съставните й населени части. Обезпокоителното, което са установили проверяващите от София е, че към събраните мобилни апарати се реализират повиквания и съобщения от страна на действащи полицаи, които са искали да предупредят разпитваните в този момент, като явно не са знаели, че те вече са "арестувани" и се претърсват домовете им. 
Източници на Liberta.bg от полицейските среди и върховете на ведомството, пожелали да останат анонимни, ни довериха, че са започнали проверки на "Вътрешна сигурност" и най-вероятно ще има наказани служители, като е възможно да се стигне и до дисциплинарни производства.

Още по темата: Николай Димитров се размина със следващ кметски мандат, тече мащабна спецакция в Несебър

Спецакцията в Несебър продължава и към този момент, а на нашия чат през деня бе получен пост от социалната мрежа, който представлява снимка с текст. Фамилията на лицето, което е изписано на нея, съвпада с фамилията на Атанас Япаджиев, който е кандидат за кмет на Свети Влас. По непотвърдена информация въпросното име е на лице, което е в роднинска връзка с кандидата за кмет.

Liberta.bg вече информира, че предстоят още  рокади на шефове на полицейски управления в областта, като не се очкават смени на ръководителите само на 4-5 РПУ-та.

Акцията в Несебър е била изключително добре синхронизирана и подготвена в пълна апокрифност, като до последно единствено главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на МВР Младен Маринов и премиерът Бойко Борисов са знаели закъде пътуват длъжностните лица, които трябва да установят евентуални закононарушения и/или престъпления. В нея са включени и служители на БОП-Бургас, които са били информирани вчера вечерта, че рано сутринта ще участват в акция, но без предварително да са запознати къде ще се провежда тя и какъв е нейният предмет.

Предприетите действия от страна на власта, свързани с изборите в Несебър, могат да бъдат обяснени и с големия залог за управляващата държавата партия ГЕРБ, която иска да разшири завладените от нея общини.

Три мандата и сега кандидат за четвърти кметски мандат е Николай Димитров, който през годините е подкрепян от БСП, ДПС и други местни партии и икономически кръгове на влияние. Дори изборният инженер Цветан Цветанов не успя да се пребори за община Несебър, но изглежда вече това е на път да се случи, когато Бойко Борисов е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, а Цветанов е извън политическия живот у нас.
Сондажите и прогнозите са показали, че кандидатът на ГЕРБ за Несебър Атанас Терзиев ще загуби в надпреварата на 27 октомври от Николай Димитров, който този път се явява като независим кандидат за кмет. Това вече е малко вероятно, след намесата на държавния репресивен апарат.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.