От гражданско движение „Агора България“ организират протест с искане за оставка на правителството на Кирил Петков. На пресконференция в Националния пресклуб на БТА архимадрит Дионисий Стобийски поиска незабавна оставка на правителството на Кирил Петков. По повод искането от движението организират протест. Той ще се състои на 1 април,  международния ден на лъжата, под надслов „Стоп на лъжата“ от 16:00 часа пред Министерския съвет, съобщава БТА.

Архимадрит Дионисий, които е един от участниците в протестите с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през 2020-2021 г., заедно с други участници от протестите тогава - Тодор Стоянов, Петър Недевски, Ренета Инджова настояха за незабавна оставка на правителството на Петков. 

Никой от нас не е предполагал, че протестът ще послужи за повод едни хора да дойдат на власт само, за да ползват нейните атрибути, а не за да управляват страната, каза архимадрит Дионисий, след което посочи, че нито едно от исканията на протестиращите през 2020 г. не е било изпълнено. Дионисий визира липсата на промени в съдебната власт и неизпълнените искания на протеста.  

"Ще останем на площада до последно, докато не видим страната си различна, защото ние не сме искали никога някой на гърба на протеста да се качва на власт", отбеляза архим. Дионисий. Той посочи, че по време на протестите е виждал министър Атанас Пеканов, но не и Кирил Петков. 

Във Фейсбук Николай Марков уточнява:

"С този акт даваме началото на граждански протести за незабавно и неотложно сваляне на правителството. Първият /начален/ митинг ще се проведе пред Министерски съвет на 1 април от 16.00 часа. Изгледайте внимателно цялата пресконференция и си помислете много добре, но ако не свалим това небългаско управление на страната до края на месец април България ще бъде включена в много лош военен сценарий на който вече е даден ход. Има и други причини!
Всички искате точно време, място и решение! Действаме".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.