Американски граждани могат да напуснат България с два правителствени полета на САЩ. Самолетите ще летят директно от София до град Александрия, щата Луизиана. 

Не е известно каква е причината за предприетите изненадващи действия от американска страна, но може да се предположи, че полетите ще се изпозлват и за смяна на някои американски длъжностни лица от мисията в България с други. Факт е, че геополитическата обстановка в света е изключително динамична след избухването на т.нар. "Covid-19 пандемия", като това неминуемо ще доведе до прекрояване на сферите и полетата на влияние.

От Амбасадата на САЩ у нас уточняват, че полетите ще могат да се използват и от цивилни граждани на САЩ, а самолетите ще летят на или около 29 май и 1 юни 2020 г. Всички пътници, които ще искат да напуснат България ще трябва да заплатят разходите за транспорта на американските власти.

Гражданите на САЩ, които притежават валидни американски паспорти и се интересуват, и са готови да пътуват, трябва да се свържат с посолството на мейл - [email protected]. Там ще предоставят допълнителна информация за себе си. А тези, на които паспортът е изтекъл, ще трябва да попълнят данните от последния личен документ.

Американското посолство допълва, че пътниците на 2-та полета могат да бъдат обект на медицинска проверка от Центъра за контрол на заболяванията. За повече информация гражданите на САЩ могат да позвънят и в посолството. От мисията допълват, че след като желаещ да пътува е пратил мейл, те ще се свържат с него.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.