Липсата на Пеевски в листите отваря възможности пред ДПС за коалиране, коментира пред БНР политологът Георги Киряков.

Киряков определя като изненадваща е липсата на Делян Пеевски в листите на ДПС, но предвид предстоящите затруднения при съставянето на бъдещия коалиционен кабинет, какъвто би трябвало да бъде, това отваря сериозни възможности пред ДПС за коалиране в много посоки.

"Отсъствието на две знакови партийни фигури за ГЕРБ - Менда Стоянова и Красимир Велчев, но пък присъствието на Данаил Кирилов (бивш министър на правосъдието в настоящето правителство на Бойко Борисов - б.р.), който доста сериозни проблеми създаде на партията и на премиера със своето действие и думи, е странно. Говори се за проветряване в ГЕРБ, а през задната врата вкарваме отново хора, които са допринесли за дискредитирането на управляващите", продължи анализа си политологът.

Според него би било странно, ако партиите не се бяха възползвали от медийната популярност на медиците, които добиха публичност в годината на Covid пандемията.

Киряков обясни, че включването на "звезди" от различни сфери - от музиката до футбола - е опит на партиите да популяризират листите си, но прогнозира, че тяхното присъствие няма да донесе политически дивиденти на изборите.  

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.