Централният съвет на ДПС се събира днес. Очаква се след него от движението да оповестят какви политически действия ще предприемат, след като вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка. Ръководството ще даде брифинг за медиите в 14 часа, съобщиха от пресцентъра на партията.

Преди два дни от трибуната на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска ултимативно Симеонов да се оттегли от поста, в противен случай щели да предприемат действия, за да "защитят демокрацията и държавността".

Вчера пък от партията ДПС заявиха, че страната тъне в хаос и се официализира езикът на омразата, като огромният принос за това е на "Обединени патриоти" и Симеонов.

"Това са отровните пластмаси в българската политика, тровят обществото и това се пренася надолу сред хората", каза депутатът Хамид Хамид. Той коментира, че има най-различни способи една демократична опозиция да покаже своята позиция и намекна, че ДПС може да саботира работата на парламента:

"През последните няколко седмици да сте забелязали, че от ДПС зависи кворумът в Народното събрание? ДПС има своите политически партньори в ЕС, има своите премиери от АЛДЕ, своите евродепутати. АЛДЕ управлява заедно с ЕНП, АЛДЕ осигурява мнозинството в Европейския парламент".

И днес от 17,30 часа ще бъде възобновен протестът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, който направи изключително грозно и неадекватно изказване по адрес на майките на деца с увреждания.

Родителите на деца с увреждания и всички, които ги подкрепят, отново ще се съберат пред Министерски съвет.

"Носете си тюрлюгювеч, тенджери, черпаци, носете си ШУМ, ние друго нямаме. Валери Симеонов има Правителство за заложник, Българска домашна ракия, лична телевизия. ОСТАВКА!", гласи призивът за днешния протест.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.