Нали се сещате, че до края на юни са сроковете за отложените във връзка с извънредното положение плащания на данъци и такси?

Сметката с неотложения срок за внасяне на ДОД за физически лица до 30 април не излезе с над милиард. Още на следващия ден, 1 май, министърът на здравеопазването пусна заповед за разхлабване на мерките, макар и същата сутрин НОЩ да говори за очаквана втора вълна и втори пик. Впрочем, това и в потвърждение на факта, че от НОЩ нищо не зависи, той е само консултативен орган и становищата му не са обвързващи, решенията се вземат от МС, в случая даже от здравния министър, но това е друга тема

Та, едно са данните за инфекцията от НОЩ, друго са политическите решения на МС, НС, министрите, кметовете и пр. Опазването на живота и здравето ви трябва да е лична грижа на всеки от нас, следователно всеки от нас ще реши кои съвети/ указания да следва.

В разхлабването на мерките, обаче, долавям повече политическо очакване за пълнене на бюджета, отколкото грижа за "живота на хората ми".

Намирам това за цинично и понеже съм скандализирана от начина, по който се прахосват публичните пари в период, в който е много трудно да се съберат, съм взела моето решение за граждански протест, но за него вече ви казах в предишен пост.

Снимка: bTV

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.