"Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова и Николай Хаджигенов от "Отровното трио" подписаха споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори", съобщават медиите. И допълват, че целта им е сваляне на управлението на Бойко Борисов. Те обявиха, че няма да регистрират партия или коалиция, а ще се явят на изборите с регистрацията на някои от партньорските партии.

Очакваната новина тутакси отприщи типичните за нашенските земи отрицания и нихилизъм и се започнаха атаките срещу Общия фронт. Мая би такава-онакава, Хаджигенов - и той не бил цвете за мирисане. "Ами, помните ли как Мая предложи Шиши за шеф на ДАНС?", "Оровното трио" прелъсти протеста и го изостави!" и така нататък, и така нататък... Като че ли има друга формация, партия, движение или нещо друго, което така категорично да се противопоставя на ГЕРБ и Главатаря?! За мен е по-тревожно, че в това споразумение липсваат подписите на лидерите на "Демократична България" и "Има такъв народ".

Вижте, аз имам своите резерви и съмнения към всеки един от участниците в Съпротивата. Не се предоверявам, нито се натоварвам с лекомислен оптимизъм. Но кой и кои са другите, които в прав текст искат ГЕРБ да бъдат заличени и прокудени от властта? БСП? ДПС? За други не се сещам. Ако не приемем заявката на Манолова и Хаджигенов, изпадаме в абсолютен цугцванг, Бойко се връща на бял кон за четвърти път и това е очевидно. Иначе клюките и уличният скептицизъм са забавно занимание.

Коментар на журналиста Любо Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.