На 17.07.2021 г. от 11:00 ч. до 17:00 ч., на плажната алея в кв. „Свети Георги”- гр. Поморие ще се проведе кампания за профилактика и ранно откриване на рака на кожата.  
Кампанията „Евромеланома 2021” ще включва безплатни прегледи от специалист дерматолог. Оборудваният кемпер с нужната апаратура ще бъде позициониран в края на улица “Мусала” и началото на плажната ивица (до паркинга на хотел „Хелиос”).

Община Поморие, Българско дерматологично дружество, в партньорство с Глобална Коалиция за защита на правата на пациентите с меланом и с подкрепата на EAU THERMALE AVENE, съвместно организират кампанията Евромеланома 2021.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно откриване на проблема.
Евромеланома е най-голямата национална кампания за превенция на кожния рак, организирана от Българското дерматологично дружество. Изключително Важно е да не се допуска забавяне на диагностиката и леченето на кожните тумори, което може да доведе до дългосрочни негативни последици за общественото здраве.

Кампанията Евромеланома 2021 се провежда под надслов „Твоето минало ще предопредели бъдещето ти”. Кампанията се фокусира върху информирането на пациентите относно основните фактори, които допринасят за повишен риск от развитие на рак на кожата, а именно:
• използване на солариуми
• чести слънчеви бани
• професии, свързани с работа на открито
• фамилна обремененост за меланом
• занимания на открито през свободното време

Всички гости и жители на града могат да се възползват от безплатните прегледи при специалист дерматолог.  Списъщите с участващите дерматолози ще бъдат достъпни на www.bg-derm.org и www.euromelanoma.org/bulgaria.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.