След двегодишно прекъсване още една традиция бе възродена – веселото надиграване с „Великденски хорà“

Днес православният свят отбелязва най-големия празник – Христовото Възкресение. Великден е най-светлият и очакван пролетен ден и в българския народен календар. Още в полунощ в местните храмове бе отслужена Света литургия, като стотици поморийци се поздравиха с „Христос Воскресе“ и отнесоха частичка от благодатния огън в домовете си.

Утрото започна с традиционна изложба базар „На Великден заедно“, подготвена от Тракийско дружество „Одринска епопея“. Всеки имаше възможност да си вземе от писаните яйца и да опита от вкусните козунаци и хлябове, омесени от дамите в дружеството. Празникът продължи с танците на ТК „Чайка – Бургас – Поморие” и песните на Певческа група „Тракийка” с ръководител Дора Арбова. Децата от ДГ „Веселушко“ с музикален педагог Рада Джафарова също взеха участие в програмата. С артистичните си изпълнения малките момичета спечелиха аплодисментите на присъстващите и предизвикаха много усмивки.

Усмивки и добро настроение пожела и кметът Иван Алексиев, който поздрави всички жители и гости на града: Нека Бог ни закриля и пази, защото няма нищо по-прекрасно от миговете, споделени с любимите ни хора, от приятелската ръка, подадена за съпричастност и подкрепа. Нека в този светъл ден отворим умовете и душите си за добри помисли и добри дела. Нека бъдем по-усмихнати и по-добри един към друг. А трудностите ще преодоляваме с вяра, заедно!

След двегодишно прекъсване още една традиция бе възродена – веселото надиграване с „Великденски хорà“ на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, което е и кулминацията на празника.  Пъстър букет от народни танци поднесоха танцьорите от Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ и Танцов клуб „Раковина” с ръководители Владимир Данаилов и Биляна Данаилова и Танцов клуб „Чайка – Бургас – Поморие”, ръководен от Лиляна Христова и Велиана Дачева. Събитието бе организирано от ЦПЛР – Общински детски комплекс – Поморие и Община Поморие.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.