Препоръчвам на служебното правителство да поиска информация за разследването в Барселона. Препоръчвам също така да се поинтересува за офшорните сметки и собствениците им /всяка година НАП получава справки по линия на международния обмен/. 
Наглото поведение на Ангелов / Градус/ е пряк резултат от два фактора: 1. чувството на безнаказаност, гарантирано от мафията; 2. авторитета на българския парламент.
Борисов помагал на "Градус" при ветеринарни проблеми на границата, каза Ангелов. Гарантирал /главен ветеринарен инспектор Борисов/, че сертификатите отговарят на всички международни стандарти. Вероятно е било нужно само телефонно обаждане. И със сигурност всичко е безкористно. Моля от сърце някой друг производител да сподели подобна информация за такава благородна държавническа грижа. Много е мило.

Това написа във Фейсбук бившият съдия и прокурор Румяна Ченалова.

Ето какво още коментира тя по повод вчерашното заседание на Парламентарната комисия по ревизията, която проверява десетгодишното управление на ГЕРБ, корупцията, как са разходвани публичните средства - на българските и европейските данъкоплатци, преплитането на бизнес и власт, рекетът на бизнеса и "данък спокойствие":

Това, което се случва пред комисията, извършваща ревизия на управлението на Борисовото правителство е много показателно. Залата е пълна с ГЕРБ-матросовци, които са готови да проливат кръв.

Улична журналистика се вживява на разследващ орган. Поведението на Беновска, е не само неуважително. Това е хулиганство, което осъществява всички признаци на състава на престъпление по чл. 325 НК.

Журналисти има, но прокурорите отсъстват. Ощетени бизнесмени като Илчовски има вероятно стотици. Мълчат, стаяват се и чакат.

Първи Божков разказа за рекета в милиони. Сега е Илчовски. Другите кога ще се осмелят и дали?! Мишки, крали заедно с управляващите, и алчни и страхливи.

Сега е времето за смелост. Време за достойнство. Време за истина.

Случващото се крещи колко е важно съдебната власт да е независима. Днес Илчовски трябваше да бъде разпитан от прокурор. А утре - останалите, които, както твърди Илчовски, са гледали онзи позорен филм.

Нужен е само още един, който да потвърди. Само още един. И арестите са неизбежни.

Хайде, мачовци бизнесмени!

Слезте от скъпите си коли и бъдете мъже!

Кажете истината!

Имате ли кураж или ще си останете мишки?!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.