Очевидно нещо не е наред, очевидно е, че граничният контрол се пропуква доста систематично. Съответните длъжностни лица трябва да вземат мерки, за да не се случват подобни неща, коментира бившият вътрешен министър трагедията край Локорско

„Очевидно нещо не е наред, очевидно е, че граничният контрол се пропуква доста систематично. Съответните длъжностни лица трябва да вземат мерки, за да не се случват подобни неща”. Това коментира бившият вътрешен министър Веселин Вучков в предаването „Събуди се”. Той коментира трагедията с 18 мъртви мигранти, намерени в камион край Локорско в петък вечерта.

Според Вучков причините за подобни ситуации са различни. „Лош граничен контрол, физически на границата. Оперативната работа – това са каналджийски схеми на трафиканти. Трябва да се работи и с турските служби. Ами темата антикорупция въобще в МВР? Може ли толкова хора да бъдат трафикирани, без да има замесени служители”, каза Вучков.

„Тези инциденти страшно много зачестиха. Ръководството на Гранична полиция, на МВР да вземе по-комплексни мерки. Има ресурс от Европа. Гранична полиция е добре обезпечена последните години, въпреки всичките приказки. Една от малкото служби, които ползват почти неограничен ресурс от Европа”, коментира Вучков.

Подобни случаи дават аргументи и на онези, които са против приемането на страната ни в Шенген. Това не е първопричина, но достатъчно извинение, стана ясно още от думите му.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.