На всички, които си въобразяват, че могат да излъжат природата, да се скрият вкъщи и да се спасят от въздушно-капкова инфекция, пожелавам късмет! Ще им трябва! Друго, освен късмет, няма да им свърши работа, гарантирано!, коментира журналистката Юлия Ал-Хаким намерението на управляващите отново да парализират държавата и икономиката и заблудата, че тази крайна мярка ще ни предпази от ковида.

Така и не си направихте труда да чуете инфекционистите, че не може да се спре вирус, предаван по въздушно-капков път. Стойте си вкъщи три месеца ако щете, като си подадете носа навън, един болен да има и да мине край вас, пак ще се заразите. С тази разлика, че стоенето вкъщи отслабва имунната система, а тя, не стените на апартамента ви, е оръжието ви срещу многобройните вируси и бактерии в заобикалящата среда. Ще излезете залинели и с изтънели портфейли, това е, което ще постигнете, обяснява тя.

 Чета на разни хора “умнотиите” - здравето им било по-важно от парите. Не знам дали щастието се купува с пари, но здравето в много голяма степен е въпрос на пари. Здравето е въпрос на качествена храна, на достъп до качествено лечение и медикаменти, на качествени витамини и имуностимулатори, които струват пари. Значи можете да седите вкъщи, криейки се от вируса, който така или иначе ще хванете, а можете да работите и да си изкарате парите за онези неща, които ще ви помогнат да се справите с болестта. Беден здрав човек е мит от народните приказки. Българите затова сме толкова болни, защото сме бедни. И сега като затворят за втори път държавата и ни остават без доходи и компенсации, колко точно по-здрави си мислите, че ще станем?!, звършва коментара си темата с риторичен въпрос журналистката.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.