Граждани организират контрапротест на полицейския, с който изнудват за по-високи заплати. Демонстрантите не са доволни от работата на полцаите, които се отнасят с неуважение и се държат агресивно и неадекватно с граждани, протестиращи и журналисти - вербално и физически. На мнение са, че първо е необходимо реформиране на МВР, а едва след това може да се пристъпи към увеличение на заплатите на полицаите, когато докажат полезността си за обществото.

Контрапротестът ще се проведе в неделя, от 13.00 часа, пред сградата на Министерски съвет. Контрапротестиращите съжаляват за единиците достойни полицаи, но определят тяхното мълчание като съучастие в прогнилата им от корупция, политически поръчки и престъпления система.

Ето какво пишат контрапротестиращите в своето събитие "Контрапротест - Първо реформи, после заплати!":

"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест!

Между двата протеста на полицаите се видя, че те се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата. Затова, протестиращите решихме да организираме контрапротест по време на техния.

Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система. И нека ви напомним, скъпи служители в структурите на МВР, искайте първо реформа, после увеличение на парите!"

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.