В Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е образувана преписка срещу Пламен Георгиев и Цветан Цветанов по сигнала на ГД „БОЕЦ“, съобщават от организацията. Сигналът е за за покрита и манипулирана от КОНПИ ревизия на бившия заместник на Борисов.

Скандално и недопустимо е Пламен Георгиев да е назначен за български консул във Валенсия, а в същото време срещу него да  има активна прокурорска преписка и проверка за документи престъпления, ОПГ за данъчни и финансови престъпления, престъпления по служба и редица други престъпления от общ характер, твърдят от гражданското движение.  

Не по-малко тежък е скандалът със съдбата на сигнала, по който първоначално е заведена преписка във Върховната касационна прокуратура и е разпоредена проверка на ДАНС. Зам. шефът на ДАНС, Недялко Недялков отказва да анализира данните в сигнала уличаващи Пламен Гепргиев в тежки престъпления и обжалва прокурорското раазпореждане пред АСП. От там проверката е прехвърлена на ГДБОП с номер на преписка вече в Специализираната прокуратура.

„На 04.10. председателят на БОЕЦ – Георги Георгиев е призован на разпит в ГДБОП по сигнала на БОЕЦ, като основно въпросите на прокуратурата са във връзка с публикуваните от Биволъ документи разкриващи цялата схема за прикриване на незаконните доходи на Цветанов… Както при разследването по #ЯневаГейт и „Ало, Ваньо“. Проверката бе насочена не по съществото на съдържанието на записите и съдържащите се в тях данни за извършени престъпления от висши магистрати и политици, а срещу източниците и медията, която ги е огласила! В хода на разпита, Георги Георгиев от БОЕЦ отказва да „уважи“ исканията на прокуратурата и изисква незабавно образуване на досъдебно производство в хода на което да се проверят посочените в сигнала факти, обстоятелства и документи, водещи до обосновани съмнения за извършени тежки престъпления от Пламен Георгиев и Цветан Цветанов, както и да се съберат допълнителни доказателства с цел установяване на Истината! До сега никой не е отрекъл автентичността на предоставените от БОЕЦ и публикувани от Биволъ документи!”, съобщават от организацията.

Припомняме, че днес премиерът Бойко Борисов каза за Пламен Георгиев:

Той работи добре, умен човек е. Но миналия четвъртък казах, че ако не си събори незаконните постройки на терасата, ще го отзова от Валенсия. Нашите отношения са на работодател. Много работа е свършил за държавата, но не мога да търпя да ми се задават въпрос за терасата.  Купил, не купил, махай жалбата ,бутай незаконното и си гледай работата. Защо да не е във Валенсия? Има заплаха, затова ходеше с охрана. Хора на такива позиции след това се оставят на друга работа. Той е бил на среща при мен и мисля, че английският му е перфектен.  Помолих моят приятел Христо Стоичков да го изпита на испански.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.