И в Търново има запазени територии за Делян Пеевски и неговото протеже Камен Костадинов. МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов е само една от тях. Кметът Даниел Панов и мнозинството в Общинския съвет (ГЕРБ - Велико Търново / GERB - Veliko Tarnovo, ДПС,Българска демократична общност - Велико ТърновоВМРО - Велико Търново ,Алтернативата на гражданите - Велико Търново) не смеят да се доближат до тях, съобщава общинският съветник на "Да, България" във Велико Търново адвокат Калоян Янков.

Ето какво разкрива той:

Снимка на Калоян Янков - Kaloyan Yankov.
Адв. Калоян Янков

Пореден пример е извънредната сесия на Общинския съвет, проведена в четвъртък. Нейната цел бе да се вземе решение за участието

Снимка на Калоян Янков - Kaloyan Yankov.
Новият корпус на болницата.

на Общината в общото събрание на акционерите на болницата. Както ви информирах и преди заседанието заради многото неясноти по проекта положих усилия да се запозная и да запозная обществеността във Велико Търново с параметрите на проекта. Убеден съм, че е правилно общинските съветници да са запознати с подробностите и да са ангажирани със строежа на новото крило на болницата. Не само защото се касае за много пари, но и защото областната болница играе важна социална роля - гаранция е за живота и здравето ни. Мнозинството в общинския съвет обаче не прие предложението да се създаде временна комисия, която да се запознае с извършените строителни работи на новия корпус на болницата, как са похарчени средствата от продажбата на парцела на Кауфланд, плановете за довършване и оборудване на корпуса и исканията на ръководството за нови 3.6 млн. лева заеми, отделно продажба на сгради и парцели.
Не е маловажно обстоятелство, че строежът се осъществява от фирма Билдинг Комфорт. Запомнете това име!

Новият корпус на болницата ще “глътне” повече от 10 млн. лв., но по-важното е, че ще бъде в основата на общественото здравеопазване в общината и областта през следващите десетилетия. Затова е важно не само да е направена добре, но и под зоркото око на хората от града и областта.Снимка на Калоян Янков - Kaloyan Yankov.

Досега проектът не е представян на обществеността, обществено обсъждане не се е провеждало.

Ще продължа да настоявам Общинският съвет, като представител на хората от община Велико Търново, да се запознае с проекта и да бъде гарант за правилно взети решения. Ще предложа и останалите общини от областта да се включат в инициативата за повече прозрачност на проекта.

Линк към първия пост, касаещ този проблем:

https://www.facebook.com/116081183123848/posts/415131513218812/

Линк от живото предаване на извънредната сесия:

https://www.facebook.com/k.yankov.bg/videos/1804767086340535/?vh=e&extid=0&d=n

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.