Професор Михаил Константинов, дългогодишният гуру на „Информационно обслужване“, ще е следващият изчегъртан висш служител от държавната администрация, пише Lupa.bg. Заповедта за освобождаването на математика вече била в джоба на служебния министър на транспорта и съобщенията Георги Тодоров, който е принципал на бюрото.

За разлика от скандалните уволнения и размествания в други ведомства като силовите ДАНС и ГДБОП, Константинов ще си отиде с почести, твърди наш източник в министерството. Той ще бъде освободен на основание чл. 106, т. 6 от Закона за държавния служител – поради придобито право на пенсия.

Още след парламентарния вот през април професорът сам обяви, че очаква да бъде отстранен от своя пост. „Никога не ме е притеснявал такъв факт. Ние сме демократична република и всеки може да си иска, каквото и да било. Но моята оставка е едно, или там по-скоро моето отстраняване от поста, а съвсем друго е да се твърди, че моето дружество извършва манипулация на изборните резултати. Защото те това казват – че „Информационно обслужване“ извършва манипулация на изборните резултати. Който твърди такова нещо е или лъжец, или изборен невежа, или комбинация от двете“, твърди Константинов, пише "Лупа".

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.