Фазата в самозабравянето, в която премиер, кмет, министър започват наистина да вярват, че те дават парите, те плащат сметката. Не, сметката се плаща от всички нас - данъкоплатците. Някои плащат повече, други по-малко данъци, но данъкоплатците са тези с парите, а не премиерът, министърът или кметът.

И това е само едната страна.

Мен никой не ме пита как искам да се харчи шестцифрената сума, която съм платил като данъци/осигуровки/такси през 2019 г. Дали искам част от нея да отиде за стадиони в Пловдив, да бъде окрадена от корумпирани чиновници и пътностроителни фирми или с част от нея да се купи медицински хеликоптер, линейки, да се използва за лечение на деца (за които иначе старателно пускаме DMS по 1-2 лв.).

И докато Борисов самодоволно обясняваше пред жители на Столипиново за 37 млн. лв., които "е дал" за ремонтите на два стадиона в Пловдив, жител на квартала се обръща към него:
"Шефе, само да ти кажа: Абе тука имаме една болница, няма ни една линейка в нея, много млади хора измряха, не могат да стигнат до болницата. Дали не може да се направи нещо?"

... И тук мутрата млъква. Млъква, защото (може би) дори в неговата глава лъсва, че за ремонт на два стадиона е дал повече, отколкото би струвала замяната на всички линейки, или построяване на детска болница...

И докато имаме политици, които в главата си мислят, че "Аз дадох парите" и "Аз плащам", не трябва да се учудваме, че с малка част от заграбеното от тях са купили на любовницата си къща в Барселона, например. 

Ивайло Мирчев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.