Депутатите от БСП няма да се връщат в парламента, започват срещи с гражданите из страната

"Избори 2 в 1 са възможни. За нас този парламент е изчерпан и са необходими предсрочни избори. Ние няма да влизаме в този парламент. Този парламент не може да допринесе за решението на нито един проблем на българските граждани". Това каза на пресконференция днес депутатът от БСП Крум Зарков.

"Снощи панически беше внесен нов законопроект за промени в Изборния кодекс. Ние сме категорични, че една грешка не може да бъде поправена с друга грешка. Това, което трябваше да бъде направено, беше много просто. От ГЕРБ трябваше да изчакат президентът да наложи вето и тогава да се обсъдят необходимите промени. Отчитаме промяната в позицията на ГЕРБ, но с тези си действия те отново принизяват ролята на парламента", коментира Зарков.

"Днес сутринта чухме, че коалицията е стабилна. Въобще не обърнахме внимание на тази новина. На всички е ясно, че коалицията е нестабилна. Последният факт за това е, че НФСБ обявиха, че ще се явят сами на изборите. На всички е ясно, че тази коалиция се крепи от ДПС. Ние няма да влизаме в парламента и от ГЕРБ да не ни говорят за парламентаризъм. Вчера във внесения законопроект Цвета Караянчева е подписана шеста. Първият човек в държавата и председател на НС е подписан шести. Това показва колко важен е парламентаризма за ГЕРБ. За да има стабилен парламентаризъм, този парламент трябва да се разпусне. За да има рестарт на политическия живот, трябва да има предсрочини избори. Днес ние взехме решение и направихме график как ще обикаляме нашите структури по места и ще се запознаваме с проблемите на хората, за да ги решаваме. На всички е ясно, че има политически криза, но има и икономическа такава. Ще направим всичко възможно да решим проблемите на хората", категоричен е Зарков.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.