Писателката Вергиния Захарива излезе с отворено писмо до правителството във Фейсбук. Ето какво пише тя:

Вчера на брифинга на правителството за мерките за подпомагане на населението, свободните професии изобщо не бяха споменати. Министъра на финансите след като изброи мерките за бизнеса и някои мерки за пенсионерите, каза че останалите, които влизат в групата на маргиналите не подлежат на подпомагане.

Като цяло поведението и излъчването ви е арогантно и неуважително към тези, които управлявате. Все едно трябва да помагате на българите от собствения си джоб. Вярвате, че обществените блага ви принадлежат?

В тези две седмици или два месеца изолация, без ясни мерки за разсрочване на плащанията за населението, явно не си давате сметка за психологическия ефект, който има тази ситуация върху населението.

Затворени у дома, обливани от апокалиптични новини, хората не могат да разтоварят тревогата в действие: нито могат да нападнат, нито да избягат и се получава опасно нагнетяване на напрежение. Знаем какви са последствията: тревожни разтройства, депресии, неконтролируема агресия. Казвате ни: “айде още една седмица не е минала..." И балканското: - "Търпете...това може да продължи и година...”.

Всички имаме отговорности към близките и обвързаности, които не Търпят отлагане.

Пак се прилага принципа, който издържи. “Имате много спестявания”. Но и да издържат някои, как ще живеят сред притиснат озверял народ? “Радвайте се, че не пускаме декрети като Орбан...” Разбираме намека. Познаваме диктатурата.

Грижата се налага СЕГА, Господа управляващи, за да се запази психическото равновесие, за да можем после по-лесно да излезем от кризата. Вирусът ще премине. Психичното и духовното здраве се лекуват много по- дълго и трудно!

Държавата е за това, за такива ситуации.

Пространните ви брифинги са фалшива игра на демокрация! Държавата във ваше лице е токсична. Тя е опашката на вируса.

В момента губим и последните си лични свободи. Дали ще спрете да следите телефоните ни след тази криза? И освен това казвате: Останете си у дома и вземете още кредити ако нямате средства.

Супер!

Природата на бъдещето е несигурна. Същността на живота е движение и промяна. Когато имате поданици и искате да ги затворите за тяхно добро, да им отнемете свободата, правото на труд, трябва да дадете нещо. Поемете отговорността да рискувате средства! Не хората!

И да сте смирени щом са ви избрали да им служите.

Виргиния Захариева

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.