"Винаги се гневя на глупостта и дебелоочието. При политиците е особено видно. Има наглост у някои политици. Трябва да знаят, че днес си на върха, но утре мандатът ти свършва и трябва да плащаш. Много бих искала да се плаща на изхода от политиката."

Ще донесе ли новият парламент нещо ново и по-различно от 45-ото Народно събрание, което имаше твърде кратък живот?

"По същия начин ще изглежда този парламент. Политиката е нещо, което винаги има фарсов привкус. Понякога се превръща в тежък трилър. Промяната не става с вълшебна пръчица. Промяната е много трудно нещо. В продължение на 3 десетилетия винаги съм казвала, че Преходът при нас всъщност не е започнал", коментира поетесата Маргарита Петкова в студиото на "България сутрин".

"Винаги се гневя на глупостта и дебелоочието. При политиците е особено видно. Има наглост у някои политици. Трябва да знаят, че днес си на върха, но утре мандатът ти свършва и трябва да плащаш. Много бих искала да се плаща на изхода от политиката", каза още тя.

Тя определи като "детски неща" общуването във Facebook. По думите ѝ не може да се контактува чрез Facebook. 

"Съставянето на проектокабинета, който г-н Трифонов даде на обществото, крещеше това: Няма да мине, братя и сестри. Той е успешен шоумен, но не е глупак. Съветниците му, предполагам, са много умни. Тежко е да управляваш в тази ситуация", сподели още поетесата пред Bulgaria ON AIR.

"През тези 30 години много политици се изредиха, държавници няма. Политик е сегашният президент, има белези на политик. Държавник е този, който познава законите, милее за държавата и знае кое е добре за народа в тази държава. Без емоции. Има и свестни хора, които се жертват да си оставят професията и да отидат да търкат пейките в парламента", категорична е Маргарита Петкова.

Запитана дали има стих, който описва днешната политическа ситуация, тя посочи, че това трябва да е някоя тежка епиграма. Тя е на мнение, че депутатите трябва най-малко да са прочели "Под игото" и "Чичовци".

Според нея мечтата на Бойко Борисов е да стане президент на България. Тя допуска, че по тази причина се е отказал от депутатското място в новия парламент. На мнение е, че Борисов и Трифонов по-скоро ще се разберат, отколкото да има по-сериозен сблъсък между двамата.

"Г-жа Армутлиева се отказа от номинацията си, самият Трифонов оттегли номинацията на Николай Василев. В културата са много сложни нещата. Знам как няма пари. Правилно е трите основни стълба на едно общество, махайки икономиката, да са здравеопазване, образование и култура. Те касят всеки българин, тези неща обикновено се неглижират", изтъкна Петкова.

Гледайте целия разговор във видеото oт ТУК.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.