Тази сутрин председателят на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев гостува в bTV. Бившият прокурор коментира казусите с кметицата Десислава Иванчева, Симеон Дянков, Делян Пеевски.

Пламен Георгиерв, шеф на органа, който трябва и да конфискува незаконно придобитото, осветли, че Дянков е разговарял с инспекторите на КПКОНПИ и е поел ангажимент да им съдейства напълно относно своето и на съпругата си имуществено състояние. Бившият финансов министър на България е разследван наред и с бившия енергиен министър Трайчо Трайков, които са били част от изпълнителната власт в кабинетите на ГЕРБ и Бойко Борисов. Във връзка с арестуваната кметица на район "Младост" в София, Пламен Герогиев е категоричен, че доказателствата, базирани на СРС-та и уличаващи Иванчева в корупция и искане на пари от предприемач, са безспорни. От своя страна Иванчева застъпи друга хипотеза - че това е удар върху нея, стоварен от строители, които са свикнали да си плащат, за да бъде заобикален ЗУТ, но при нея "нещата им не минали". Това било и тяхното отмъщение - да я натопят с подкуп и да я изкарат корумпирана, жалва се кметицата пред bTV.

Тема на разговор в студиото бе и най-колоритната личност в държавата, която в послените години витае в публичното пространство като призрак. Без образ и тленно присъствие. Депутатът, който не ходи на работа, но получава заплата. Лицето, което ползва държавна охрана за милиони, обезпечена от данъкоплатците. Човекът, чиито медии през 2013 г. нарекоха Бойко Борисов "Боко Тиквата". Момчето, което вечерта си легна с "Опел", а сутринта се събуди с фабрика... Галеникът на всички власти и режими. Бизнесменът със забрана за Турция. Един от собствениците на международна тютюнева "БулгарКонтраБандаК"..., според турските служби...

На въпрос на жени Марчева, свързан с извършените проверки на имотното състояние на Делян Пеевски, председателят на КПКОНПИ емоционално посочи, че депутатът на ДПС е изряден, при него няма нищо незаконно и е един от най-големите данъкоплатци в държавата. Всичките му документи са изпипани до най-малкия детайл, законът и правилата са спазени и няма никакъв повод за притеснение, се разбра от думите на Георгиев. Накратко, Пеевски е чист като момина сълза. Пламен Георгиев индиректно помоли веднъж завинаги да се сложи точка на тази тема, защото "всичко е точно".

Проверката на КПКОНПИ, наложена на народния представител на ДПС, е извършена само и единствено по документи, а не по същество, подчерта Пламен Георгиев. 

"Или е изряден, или има най-добрите адвокати", допусна все пак шефът на КПКОНПИ.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.