ГЕРБ и "Обединение патриоти" официално издигнаха за председател на КПКОНПИ главният прокурор Сотир Цацаров, за да продължи комата по сагата с умишления принудителен фалит на КТБ, в който никой не вижда участието на ДП и ДП1 (лични кредити и кредити за фирмите му) като кредитополучател на над 500 000 000 лева от банката. Но пък се разследва в САЩ.

Бившият министър на МВР и депутат на ГЕРБ Валентин Радев мотивира кандидатурата на Цацаров като подходяща с това, че "той знае докъде стига разделенито на властите".

С това индиректно се припомни тв участието на Иван Гешев, който като бъдещ главен прокурор заяви, че не одобрява разделението на властите.

За да не се предизвика отново обществен скандал и граждански протести и демонстрации, на които продължаваме да сме свидетели с назначението от ВСС на зам.-главния прокурор Иван Гешев за нов главен прокурор, партията-патерица "Воля" на аптекаря-бензинаджия Веселин Марешки издига за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконното придобитото имущество депутата си Симеон Найденов.

Иван Гешев е единствената кандидатура, без конкуренция, за главен прокурор на Република България.

Против избора на Иван Гешев за главен прокурор до този момент са се подписали на 150 съдии, които настояват за започване на дисциплинарно производство срещу него. Президентът Румен Радев, който върна избора на Иван Гешев на ВСС (и Гешев беше прегласуван), заяви днес, че ще подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор "в обозрим срок, когато реши". Държавният глава подчерта да не му се поставят ултиматуми.

На заседанието на ВСС правосъдният министър Данаил Кирилов със заповеднически тон коментира, че президентът трябва да подпише указа в рамките на 3 до 7 дена.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.