Доброволци от Изправи се България редом с Мая Манолова и днес се включиха в разчистването лично, а и с осигуряването на тежка техника и вода в помощ на пострадалите от наводнение села Богдан и Каравелово. Лидерът на партията призова във видео, споделено в личния й профил във фейсбук, за съпричастност от всички партии не само днес, а и през следващите дни.

Мая Манолова прекрати предизборната си кампания в деня на трагичното събитие и всички усилия на екипите на Изправи се България в пловдивско бяха насочени в организация и помощ към пострадалите. Манолова призова и останалите партии да насочат цялото си внимание към унищожените села Богдан и Каравелово. „Необходима е и финансова помощ за хората тук“ – подчерта още тя в живото си включване като призова служебното правителство за пълно обезщетяване за покъщнината на пострадалите: „Животът на хората трябва да бъде възстановен!“.

Лидерът на Изправи се България показа и отнесения над река Балканска мост – резултат от безразборното изсичане на горите според жителите на Каравелово. Според хората от селото масовата сеч и изхвърлянето на отпадната дървесина в деретата на реките са сред основните причини за наводнението.

 „България е сигурно единствената държава, в която безразборната и безобразна сеч на гората пълни предприятия, които изкарват милиони на гърба на българската гора!“. В споделените си репортажи Манолова се обърна към служебния земеделски министър Явор Гечев, който по думите й е подведен и е необходимо да бъде направено пълно разследване. „Трябва да има правила и регламент, и е крайно време държавата да влезе в ролята си на регулатор.“ Първопричината за срутените мостове и според местните жители е съсипаната гора.

Мая Манолова се ангажира мерки за спасяването на българската гора да бъде сред първите действия на формацията ѝ в следващия парламент заедно с регламент, ограничаващ масовото използване на дървесина от големи предприятия, поглъщащи безразборно българската гора.

Въз основа на многото получени сигнали от Изправи се България обещаха да направят разкрития за унищожената гора, виновните да понесат последствията си и истината да бъде показана.

Цялото видео можете да видите тук.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.