Малтийската евродепутатка на ЕНП Роберта Мецола, партията към чиято група пренадлежи и ГЕРБ, оттегли поправката в резолюцията на Европейския парламент за България, в която твърди, че над тримесечните протести в София за оставката на премиера Бойко Борисов, на правителството му със съпремиер Делян Пеевски и на главния прокурор Иван Гешев се финансират от Васил Божков.

Роберта Мецола, от "Групата на мафията в ЕС", както българите вече наричат Европейската народна партия /ЕНП/, която толерира корупцията и липсата на върховенство на закона в управляваната от Бойко Борисов, Ахмед Доган, Делян Пеевски и Иван Гешев държава-член на ЕС, внесе поправки в резолюцията на ЕП за България. С тях тя иска ЕП да обяви, че президентът на България Румен Радев стои наравно с премиера Бойко Борисов до корупцията и търговията с влияние, при обстоятелството известно в цял свят, че държавният глава на България няма достъп до публичните средства, нито в разпределянето им, които са в патримониума на министър-председателя Бойко Борисов. 

Все повече изглеждащите поръчкови поправки на Роберта Мецола, вероятно подкрепени от чекмеджетата с кюлчета злато и пачки евро в спалнята на Бойко Борисов, включват и протестите в България. Мецола иска от ЕП да признае, че те се финансират от Васил Божков.

Вероятно усетила задаващия се студен балкански шамар от България, носен от гръмотевична чермоморска буря с 200 км/ч. отзад, евродепутатката Роберта Мецола побърза да изтегли от ЕП поправките си, засягащи протестите в България, след като научи, че ще бъде след няколко дни подсъдима заради неверните си твърдения.

Ето какво съобщава адв. Николай Хаджигенов, който е част от "Отровното трио":

"Пичове, шубета и вие каскети!
Протестът сме огромна сила и оказваме влияние и промени върху целият Европейски съюз!
По малко от час след обявлението, че ще съдим евродепутата от Малта - Роберта Мацол за клевета, същата е изтеглила от внесените поправки към резолюцията текста, че протестите са финансирани от божков.....
Протестът е начинът по който ще успеем да променим злото срещу което сме изправени от 91 дни!
Чакаме ви!"

 

Няма налично описание на снимката.

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.