Liberta.bg публикува дословно писмо, изпратенo до нашата медия от Димитър Момчев, в коeто се описват факти и обстоятелства, изпълващи състави от Наказателния кодекс на Република България. Димитър Момчев е бивш служител на ВиК-Видин, който многокократно е алармирал със сигнали до компетентните органи, институции и управляващата партия ГЕРБ за кражби на вода и умишлена безстопанственост на длъжностни лица. Неговите сигнали и до днес са оставени без отговор от институциите, но обратно на това той е уволнен от ВиК - Видин, а домът му е станал обект на нападение с камъни. По тази причина, обезпокоен за здравето и живота си, Димитър Момчев напуска България. Той е поредният емигрант, изгонен от собствената си държава от диктатурата на ГЕРБ в България.

Liberta.bg разполага с подадените от Димитър Момчев сигнали и те ще бъдат уважително предоставени на прокуратурата и главния прокурор, при поискване, ако се нуждаят от тях.

Докато подготвяше текста на процесната статия, Liberta.bg научи, че Административна прокуратура е поискала да бъде сезирана и да й бъдат предадени сигналите!

Ето какво пише Димитър Момчев в писмото си до Liberta.bg:

"Казвам се Димитър Момчев.В периода 08.10.2018 - 31.07.2019г. работех като инкасатор във ВиК Видин ЕООД, район Брегово.Сигнализирах за кражби на вода и безстопанственост Прокуратурата, лично директора на ОДМВР Видин комисар Коцин, обл. координатор на ГЕРБ Видин Тошев, кмета на Видин Ценков, партийните централи на ГЕРБ И БСП.Сигнализирах и етичната комисия на ГЕРБ.След като изпратих сигнал до министъра на МРРБ, който е принципал на ВиК дружеството и се срещнах със служителя на дирекция „ВиК" отговарящ за ВиК Видин Станчева, ръководството на ВиК Видин започна служебна репресия спрямо мен и в кратки срокове бях уволнен дисциплинарно.Сигнализирах и Инспекцията по труда Видин за условията на работа във ВиК.Докато чаках отговори и действия от страна на сигнализираните от мен институции, три седмици преди да бъда уволнен, на 05.07.2019г., констатирах кражба на вода в момент на извършването от сграда собственост на община Ново село.Незаконното включване при демонтиран водомер беше извършено с прякото участие на общински служители.Водата се лееше по улицата, докато строителните работници, които я използваха си почиваха на сянка.С тази крадена вода се извършваше ремонт на лятното кино финансиран според местни жители от европейския данъкоплатец.Повече за това как повиканите от мен представителите на МВР си свършиха работата на професионалния си празник съм описал в сигнала до Етичната комисия на ГЕРБ.

Недоумявам защо след като МРРБ чрез своята дирекция „ВиК" контролира своите ВиК дружества никой не търси отговорност от министъра и директора на дирекцията.С настоящото писмо предоставям на вашето внимание сигналите, които съм изпратил, на които до днес нямам отговор.Предоставям и телефон за връзка с мен **************.Номерът е италиански, тъй като след като къщата, която обитавах беше атакувана с камъни докато спях, и животът и здравето ми бяха застрашени, се принудих да емигрирам.

С настоящото писмо ви информирам как съм изпълнил гражданският си, обществен и служебен дълг мотивиран от силно желание за личностна реабилитация и промяна.Обръщам се и към вас - българските медии, за да ви напомня, че свободата не се измерва с класации и не се постига с думи, а единствено и само с дела. Дела мотивирани от потребността да служиш на идеали и ценности, завещани ни от възрожденци, светци и апостоли.Дела, които пробуждат човешката съвест и подтикват към изправяне на кривиците.Дела, дела, дела...

Приложено изпращам сигналите, които съм подавал в периода май-юли, 2019г.

Подпис,

Димитър Момчев"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.